perjantai 2. tammikuuta 2009

Tallessa on mutta missä se talle on


Ei mikään ihme, että oli vaikea liruttaa vettä jääveistospussiin, mistä kerroin muutama päivä sitten. Pussin suuaukkoon laitettva holkki oli nimittäin kateissa. Muistelin, että aattoiltana oli laatikosta tullut esiin pieni holkki sekä imupilli erikseen. Luulin, että holkki oli poltettu roskien mukana, mutta ei, imuroidessa huomasin sen penkin alla. Mutta ennen kuin ehdin mitään tehdä, oli imuri jo imaissut sen sisuksiinsa.

Avasin imurin ja yritin sorkkia sormillani pienestä aukosta, jos sattuisi vähällä vaivalla holkki löytymään. Ei. Kaikkea muuta roinaa tuntui tarttuvan käteen, kuusenneulasia kynsien alle, ja nuppineula törrötti rystysissä, pölyä kyynärpäitä myöden, mutta ei holkkia.

Revin ja levitin pölypussin lattialle. Sieltähän löytyi oikein aarteita. Pieniä legopaloja, kissojen kateissa ollut leluhiiri, pari kolikkoa, taisi olla pääsiäistipukin. Ihme kyllä, holkkikin oli kaiken muun roinan keskellä, oli sinne mennyt vähän pölyäkin. Olenkin aina imuroidessa ihmetellyt, miten pöly imuroidessa aina pitää kovaa kolinaa, mutta nythän sekin selvisi. Nyt selvisi sekin, mistä kaikkea tavaraa kannattaa lähteä etsimään. Tallessahan ovat nuokin olleet.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:D kolisevalle pölylle.

Kirlah kirjoitti...

Meillä se pöly tosiaan näyttää olevan kovin suurirakeista.

Anonyymi kirjoitti...

Sanan tallessa perusmuoto on talsi.

Kirlah kirjoitti...

Anonyymi: Tuollainenkin on jo hävinnyt ihmisten tietoisuudesta. En itsekään tiennyt, tai sitten en muistanut. Kiitos.