keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Tahmealta tuntuu


Kuin tervassa olisi kävellyt tänään, niin tuntui tahmealta, eikä vähiten sen takia, että kollegapariskunta oli ollut Espanjassa viikon ja toi sieltä meille tahmeita makeisia.

Olin ainut, jonka piti alkaa koulu jo kahdeksalta, ja kerkesin jo ajatella piruja ruotsiksi (=äitini sanontatapoja), kun tunnille mennessä ei ollut yhtäkään oppilasta. Vain siivooja huitoi rättinsä kanssa käytävällä. Kerkesin miettiä niille lusmuille jos jonkinlaista killeriä, kun eivät ole koulussa. Mutta alkoihan sieltä sitten viisi minuuttia myöhässä lontia porukkaa. En sentään laittanut nauhaa pyörimään tyhjille seinille ja jakanut monisteita pöydille ja alkanut tuntia, kuten eräs kollega sanoo tekevänsä oli oppilaita tai ei. Hän sanoo, että tunninpidostahan hänelle maksetaan, minkä hän sille mahtaa, jos ei oppilaita ole.

Tunnin jälkeen kysyivät kollegat, miltä tuntui pitää koulua kaupungin lukion sivupisteessä. Tahmealtahan se, kuten sanottu! - Ei se totta puhuen vielä tunnu missään. Ainakin kevääseen asti tahti jatkuu kuten ennenkin. Sittenhän sen vasta paremmin huomaa, kun on vaikka jokin sairaus tai muu poissaolo, jolloin anomukset pitääkin tehdä kaupunkiin eikä voi viedä vain viereiseen huoneeseen rehtorille.

Sairauksista puheen ollen, yläasteella on aika paljon vesirokkoa, moni kollega on virunut joululomansa sängyn pohjalla taudin kourissa, vähän yhdellä ja toisella on kröhää ja vaikka mitä. Vähän väliä on joku kysynyt, eikö minua mikään vaivaa. -No ei, kumma kyllä.

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Meillä taas on jo joulukuun alkupuolelta riehunut superflunssaepidemia. Vie aikuisenkin sängyn pohjalle, vie äänen, vie voimat ja kaiken. Eikä mene pois. Minä olen välttynyt...

Anonyymi kirjoitti...

Minen oo saanu yhtään espanjan karkkia saatikka suamalaastakaan ja olo on tahmea! taidan sairastaa sellaasta hianua flunssaa, jokei sotke meikkiä eikä naamarustinkia nenästä ny puhumattakaan millään lailla...tuntuu vaan. mulla on useen sellaanen...salaflunssa. salarakas olis mukavee. ??

Anonyymi kirjoitti...

Meilläpäin on riehunut vatsatautiepidemia. Ainut hyvä puoli mokomassa on, että siitä toipuu nopeasti.

Kirlah kirjoitti...

Täytyy todella olla tyytyväinen, kun näköjään joka puolella riehuu tautia. Kyllä se ennen pitkää varmaan on tässäkin huushollissa, niin kuin aina ennenkin.

Kirlah kirjoitti...

hups, mitähän minä olen ajatellut, kun olen tuollaisen kommentin kirjoittanut. Ilmeisesti on pitänyt kirjoittaa jotain muuta, mutta joku keskeyttänyt ajatuksenjuoksun.

En olisi huomannutkaan, mutta eräs kollega huomautti. Kiitos hänelle! En tietenkään ole tyytyväinen, että on tautia joka puolella, vaan ilmeisesti olen tarkoittanut, että olen tyytyväinen kun ei minuun ole tullut. Voi ihme tätä pääparkaa.