lauantai 10. tammikuuta 2009

Etälaitteilla harjoittelua


Tänäänkin oli ihan tavallinen työpäivä, opiskeltiin maanantain lukujärjestyksen mukaan. Nyt just kun vähän vihdoinkin meinaa päästä päiväjärjestykseen, onkin taas huomenna pyhä. Ehkä se työinto siihen sitten lopahtaakin.

Muuten oli normaalin tuntuista, mutta kaikki etäopetusta antavat opettajat pitivät etäopetustuokioita toiseen luokkaan noin harjoituksen vuoksi. Ongelmia tuottaa se, että eri etäpisteissä on erimerkkiset laitteet, jotka eivät aina sovikaan yhteen. Jos maailmassa järkevyys olisi valttia, kaikki toimisi hyvin, mutta kun raha on pääasia, silloin ollaan joka asiassa hakoteillä.

Saatiin kuitenkin videot näkymään harjoituksissa, mutta DVD ei kuulunut eikä näkynyt etäpäässä. Ihmettelenkin, jos ei jotain häikkää taas olisi ollut. Jollain opettajalla on kolmen pisteen yhteyskin yhtaikaa, joten hänellä ne suurimmat ongelmat on. Ilmeisesti kuormitus on liian suuri, joten johonkin kouluun katkeaa yhteys kesken kaiken ja ope on joutunut ottamaan saman tunnin aikana kaiken alusta viisikin kertaa. Siinä nyt ei opiskelusta paljon ehdi nauttia. Lähikunnan oppilaat jo tympääntyivätkin sen aineen opiskeluun etälaitteilla.

Olin tänään koulun jälkeen jo hiihtämässäkin tunnin verran. Ja mieli virkeä, joten ei kun pyhää odottelemaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai olit töissä jo tänään ja vielä hiihtämässäkin. Sulla oli melkoisen energinen päivä. Onko teillä oikeat ladut vai olitko jossain pururadalla hiihtämässä tehtyjä latuja pitkin? En tiedä, kaipa täälläkn mahdollisesti voisi jollakin pellolla hiihtää, vaikuttaa kyllä jotenkin, ettei tarpeeksi olisi vielä lunta. Itse en ole hiihtänyt kuin vuonna ...jaa-a, en edes osaa sanoa. Ja muistan, että aina tuli rakko kantapäähän, eipä kait varusteisiin tullut kiinnitettyä tarpeeksi huomiota, joten hyvin alkanut harrastus jäi.

Kirlah kirjoitti...

Metsässä on pururata, jossa on erinomainen latu. Minulla vain on sinne omaa latua ja moottorikelkkajälkeä pitkin ensin taivallettava ainakin kilometri, sitten ei enää jaksakaan oikeaa latua paljon hiihtää.

Jäälläkin on yleensä hyvä tehty latu, mutta ei vielä tänä vuonna. Peltoja ei täällä ole niin paljoa, että edes sellaista jossain vilauksen näkisi.

Jaa, onpas! Kerran joku oli nähnyt jonkun pilkkimiehen kairaavan pellolla reikää, kun tämä oli luullut sitä järveksi!