maanantai 26. tammikuuta 2009

Kohta on kuulkaa kesä


Jos talvi yllättää aina suomalaiset ja lumi helsinkiläiset, niin yhtä lailla yo-kirjoitukset yllättävät aina abiluokan. Joulun jälkeen kun aloin hoputtaa lukemaan ja kiirehdin kappaleiden lukua, sanoivat, etteihän meillä mitään hätää ole, justhan vasta joulusta päästiin. (Huom! siitä on jo alun toista kuukautta, jos ette ole huomanneet!)

Mutta nyt on enää kolme päivää koulua, sitten alkaa koeviikkoruljanssi, kuunteluharjoitukset ja heti sen perään yo-kuuntelut ja penkkarit. Alan huohottaa ja läähättää jo pelkästä ajatuksesta. Penkkarien jälkeisten suullisten kuulustelujen tenttijärjestyksen laatiminen on jäänyt viime tippaan, ja minut komennettiin oppilaitten kanssa sitä huomenna tekemään, opo on koko viikon jossain. No, ei hätää, vähillä oppilailla se on tehty suit sait.

Kun sitten on saatu tentit pois jaloista ja hiihtolomakin pidetty pois alta, alkavat kirjoitukset ja kas, ollaankin jo keväässä ja saadaan ruveta odottamaan uutta syksyä uusin kirjoituksin.
Kyllä on lyhyt tämä lukuvuosi.

P.S. Kuvassa olevat kauriit olivat pihassa toissapäivänä. Ikkunasta ei vain tullut kovin hyvää kuvaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin talvi ja kevät hävisivät...?

Paivi kirjoitti...

Mitkä ihmeen penkkarien jälkeiset suulliset kuulustelut?

Kerron mielelläni näille ulkosuomalaisille oppilailleni, miten suomalaisen abiluokan vuosi kuluu. Kuvittelen, että se kiinnostaa niitä, ja minä tykkään, kun saan muistella omia kouluaikojani ;-) Penkkarit on hyvä paineenpoistaja, meillä oli itse ylioppilasjuhla täällä niin riehakas, että vähän aloin kaivata suomalaisen juhlan arvokkuutta. Se oli kai sitten se penkkarijuhlan puute se...

Äijä kirjoitti...

Tulipa tästä ajasta mieleen lähes kolmenkymmenen vuoden takainen tilanne... eipä ole paljoa tänä aikana meininki muuttunut. Ainakaan abien osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Pihassa kauriita!? Onko tuo laite siinä jokin ruokintalaite?

Hannele på Hisingen kirjoitti...

(Kauriit ihanan kauniita, mutta heillä väärä ruokavalio)

Rita A kirjoitti...

Aika kuluu pettävän nopeasti.

Aivan ihanaa nähdä nuo kauriit :)

Kirlah kirjoitti...

Hannele: Jos aika kuluu tällaista vauhtia, talvi ja kevät vilahtivat ohi huomaamatta.

Koulun päättöjuhlat taitavat olla suunnilleen samanlaiset kuin minunkin aikanani koulussa. Pitänee kirjoittaa oikein eri postaus aiheesta.

Kauriit käyvät talvisin pihassa syömässä lintulaudan alustat ja omenapuun oksat. Niitä on ennen ollut neljä, nyt vain kolme.