tiistai 3. helmikuuta 2009

Hyötyliikuntaa vahingossa


Olen saanut ainakin kahdeksan kilometriä potkukelkkailua tänä päivänä. Ja kaikki ihan hyötyliikuntaa. Minun piti kesken koulupäivän potkutella terveyskeskukseen työterveystarkastukseen. Mutta mikäs sinne oli mennessä. Tämän parempaa talvea ei ole: aurinko kirkkaana taivaalla ja pakkasta alle 10 astetta.
Olin ihmeissäni, kun minulle sanottiin, että kuntoni on huomattavasti keskiarvon yläpuolella. Luulin, että kuulonikin on huonontunut, mutta ei se viiden vuoden takaisesta tutkimuksesta ollut yhtään muuttunut. Jotenkin kai vain valikoitunut. Ei sitä oppilaitten kaikkia höpinöitä tarvitse kuullakaan!

Tänään oli Kaupungin lyseon lukion Meidän toimipisteen "avajaiset", vaikka on kuukausi kuitenkin jo oltu vieraan vallan leivissä. Kaupungista ja toisesta samanlaisesta toimipisteestä tuli linja-autolastillinen porukkaa, joiden kanssa tutustuttiin puolin ja toisin ja viisastuimmekin. Lopuksi menimme paikalliseen satamaravintolaan syömään. Pari tuntia siinä mukavasti vierähti rupatellessa. Huomenna kun sopivasti alkaa uusi jaksokin, totesimme vain, että kyllä joka jakson voisi tällä tavalla avata!

Siitä sitten iltapimeällä potkuttelin kolmen kilometrin matkan kotiin. Aavemaiseksi on käynyt kylä. Koko aikana taisi tulla vastaan vain yksi auto ja kaksi koirankusettajaa. Siunattuja ovat muuten koirankusettajat. He ovat pelastaneet minut jo monelta eksymiseltä, viimeksi lauantaisiin hautajaisiin mennessä, kun olimme menossa väärään kirkkoon. Ovat he pelastaneet Lappeenrannassa lentokoneesta myöhästymiseltä ja joskus rosvojen kynsiin joutumiseltakin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hheh, siunattuja ovat koirankusettajat....niin, aivan karehdin, että olit ollut potkukelkalla liikkeellä, mun on pakko mennä huomenna katsomaan, että onko mun potkurini tallella varastossa! Täällä ei ole kyllä paikkoja, missä liikkua sillä...ei niin paljon lunta, huokaus. Yritin itseäni tuonne sun lukijalistaan, mutta olen unohtanut salasanani ja en pääse etenemään...

Kirlah kirjoitti...

Vilukissi: Useimmiten täälläkään ei pääse nykyään enää potkukelkalla. Lunta ja jäätä kyllä on ollut vielä joka talvi ihan yli oman tarpeenkin, mutta kun on niin paljon suojakelejä, on pakko hiekoittaa usein, joten ei onnistu potkuttelu.
tänä talvena on ollutkin nyt hämmästyttävän hyvää talvea.

Anonyymi kirjoitti...

Sulkavalla ystäväni taisteli pitkään (pommittamalla pyynnöillä kunnan päättäviä, kirjoittamalla lehtiin ja toimimalla, taisi olla mielenosoituskin) ja sai lopulta läpi, että kävelytie hiekoitetaan vain puoliksi - siitä tuli oikein liikennemerkit ja kaikki, hänen piti etsiä niihin mallit (jossain muuallakin oli tällaista) ym. - mutta nyt asia on kunnossa - mummot (ja muut siinä siivellä) pääsee nyt potkukelkalla kauppaan ja pois

Kirlah kirjoitti...

On täälläkin joskus ollut osa tiestä hiekoittamatta, mutta kun ei aina viitsisi joka kerta siitä taistella erikseen.