torstai 6. maaliskuuta 2008

Lopun edellä

Eilen luulin pääseväni hyvissä ajoin kotiin, mutta ilmenikin, että opekokous oli klo 15, kuten aina muulloinkin keskiviikkona. Tahtoo vain olla aktiivista unohtamista. Lisäksi YT-neuvottelut jatkuivat sen jälkeen, meidät lukion opettajat siirretään ensi syksystä alkaen Mikkelin kaupungin alaisiksi. Meidän lukiostamme tulee Mikkelin lukion filiaali! Tämä asia on ollut vireillä jo pitkin talvea.

Etäopetusta lisätään. Saa nähdä, miten kauan tässä keikutaan. Vaikka miten päin laskisin, en saa omista aineistani enää ensi vuodeksi tuntejani täyteen. Ja opetusvuosia on vielä jäljellä lähemmäs kymmenen. Kuka ottaa töihin enää tässä iässä? Tai kyllähän töitä aina saa, mutta kun se saisi tietysti olla mielellään helpompaa kuin nykyinen ja tottakai paremmin palkattuakin! Kuka sitä nyt huonompaan...

Mutta onhan tämä tilanne ollut tiedossa pitkään. Ihmiset muuttavat etelään, lapsia syntyy enää muutama. Joinakin vuosina on syntyvyys ollut jopa alle kymmenen koko kunnassa. Ei niistä ikäluokista paljon lukioluokkia perusteta.

1 kommentti:

Villasukka kirjoitti...

Tunteja lasketaan täälläkin. Tänä vuonna oli reilusti Haapamäen lukion lakkauttamisen takia, mutta ensi vuonna ollaan taas normaaleilla resursseilla, eli kielistä vähenee ja rajusti.