lauantai 15. maaliskuuta 2008

Tuleeko ketään valvomaan


Koko viikon on taas poukkoiltu sinne tänne tukka putkella yo-kirjoitusten takia. Koska lukiossa meillä ei ole välitunteja, vain viiden minuutin tauko luokanvaihtoon, pitäisi valvonnassa olla yleensä jo sillä siunaamalla minuutilla kun tunnit loppuvat. Seuraava hermoilee sitten salissa, että eipä ketään kuulu tulevaksi. Ja käypä sitten välillä niinkin, että joku ei muista koko valvontavuoroaan, vaan istuu tyytyväisenä opehuoneessa kahvia ryystämässä.

Eilen oli englannin kirjoitukset. Olin juuri mennyt saliin ja päästänyt biologianopen pois. Mutta missä viipyi toinen valvoja, jonka olisi pitänyt tulla päästämään matikanope ysiluokkalaisten tunnille? Ei kuulu ketään, aika kuluu, oppilaat meuhkaa kai käytävällä. Salin viereisessä monistushuoneessa tai lähikäytävällä ei nyt tietenkään kulje ketään, jota voisi hälyttää apuun.

Matikanope laittaa tekstiviestejä eri opettajille, mutta kaikkihan ovat tunnilla ja eihän tunnilla saa pitää kännykkää. Rehtori on jossain muualla palaverissa. Lopulta matikanope huomaa lähettää viestin oppilailleen. Nämä käyvät tiedusteluretkellä opehuoneessa.

Vihdoin tulee opo kirjoitussaliin pyhää vihaa uhkuen niin, että abitkin kavahtavat. Joku oli laittanut opon nimen valvontalistalle jonkun toisen tilalle, eikä ollut vaivautunut ilmoittamaan vaihdoksesta asianosaiselle!

Myöhemmin tarkistin valvontalistaa seinältä ja olihan siellä vaihdettu muitakin valvojia, minä mukaan lukien, eikä meille ollut ilmoitettu mitään. Ilmeisesti rehtorilta unohtunut ilmoittaminen. Tulimme siihen tulokseen ruokapöydässä, että hyvä keino laistaa kirjoitusten valvonnasta onkin käydä laittamassa vain oman nimen paikalle jonkun toisen nimi ja kirjoittaa oma nimensä jo valvottujen päivien kohdalle!

Ei kommentteja: