lauantai 8. maaliskuuta 2008

Onkohan siellä ketään miestä


En ole feministi, rasisti, ihmisvihaaja enkä mikään muukaan, mutta eilinen puhelinsoitto kouluun sai vereni kiehumaan.

Minulle oli jätetty soittopyyntö. Kun soitin kyseiseen numeroon, miesääni sanoi etsivänsä miestä. Ajattelin, että homoko siellä soittaa ja sanoin etten valitettavasti voi auttaa. Sanoi kuitenkin etsivänsä miestä erääseen projektiin. Kun toistuvasti ilmaisin, etten ole mies, hän sanoi kyllä ymmärtäneensä, että olen nainen. Mutta hänellä kuulemma on tuollainen hauska (!!!) tapa ilmaista itseään "Minä nyt olen tällainen ..." ja sitten hän käytti jotain vierasperäistä sanaa, jonka olen unohtanut.

Soittaja oli kuulemma jollain tv-kanavalla töissä ja kyseli minulta abien ryhmänohjaajana, olisiko minulla tietoa, olisiko abeissa muutama toimelias mies yhteistoimintaan hänen kanssaan. Kun muistelin abeja, tuli mieleeni enimmäkseen vain tyttöjä, sillä ei siellä niitä poikia niin paljoa ole olemassakaan. Pahoittelin, että suurin osa on tyttöjä, mutta hän sanoi, että tytötkin käy. Tämä hänen ärsyttävä puhetapansa oli taas tehnyt tepposet.
Itse asiassa jo arvasin hänen tarkoittavan henkilöitä yleensä, mutta miksi ei voinut sanoa heti, piti tahallaan ärsyttää väsynyttä ihmistä työpäivän päätteeksi. Olisikohan vaikka sovinistisika, kun ei voi puhua ihmisistä kuin miehinä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Miehistä ihminen oppii", sanoi kirjailija Eeva Kilpi