perjantai 8. toukokuuta 2009

Yllätys


Nuoremmilla kollegoilla on kivoja ideoita. Tälle päivälle he olivat suunnitelleet oppilaille yllärin. Kaikilla opettajilla piti olla paremmat vaatteet päällä, ei ihan ykkösiä, mutta kakkoset kumminkin. Oppilaille ei saanut paljastaa syytä.

Yläasteella oppilaat olivat vähän katselleet kummissaan. Oli kuulunut jopa kommentti, että pelottavaa, kun kaikilla on paremmat vaatteet päällä ja kukaan ei sano miksi. Lukiolaiset eivät kommentoineet, mutta huomasi, että he vähän ihmetellen katsoivat. Jännityksen lisäämiseksi oli opehuoneen lasiovi peitetty sanomalehdillä, ettei näe kukaan, mitä jännää siellä on.

Oliko siellä mitään jännää? Olimmehan siellä me kakkosissamme ja oli siellä boolimaljassa simaa ja tarjottimella pikkuisia suupaloja hammastikuissa. Kiva vaihtelu meillekin.

******
Iltapäivällä menimme kaverin kanssa metsään kuvailemaan kangasvuokkoja. Niitä on tavallisesti montakin samassa ryppäässä, nyt löytyi vain yksittäisiä kukkia sieltä täältä, ryppäässä kasvavat olivat vielä nupulla.

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kiva jäynä! Vähän samantyylinen oli vuonna yks ja kaks kun olin rippikoululainen leirillä. Isoset puhuivat koko leirin ajan keskenään ja kärttivät lehtorilta (ajalla ennen naispappeutta), että voi, milloin me pelataan ankkaa? Ankkaa? Ja mehän udeltiin, että mitä ankkaa? Lopulta, viimeisenä iltana, kokoonnuimme nuotion ympärille ja nyt "ankkaa". Meitä kyykytettiin urakalla, ylös, alas, varmaankin kymmenen kertaa ennen kuin välähti.

Elina Koivisto kirjoitti...

Hauska juttu! Villasukalle tiedoksi, että ripareilla harrastetaan edelleen samantapaisia jäyniä. Yksi suosituimmista on isosten kinuama Batman-leikki, jota ohjaajat väittävät varaalliseksi. Toimii joka ainoa kerta :).

Kirlah kirjoitti...

Villasukka ja Elina: Kivoja jäyniä. Tulisipa useamminkin tehtyä ihan vain tällaisia pieniä päivää piristäviä juttuja. Olen usein herkutellut ajatuksella, että kaikki opet ajaisivat itsensä kaljuksi. Minä todella haluaisin nähdä, mitä oppilaat sanoisivat. Minulla kyllä pokka pitäisi ja kantti kestäisi.

Kaikki yksinkertainen ja salaperäinen on aina kaikkein kiehtovinta ja jännittävintä.
Siihenhän juoruilukin perustuu.

Tuula kirjoitti...

Kaunis, herkka kangasvuokko.