perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappukin tuli vahingossa


Vappukin on päässyt tulemaan salaa. Saksalaiset vieraatkin tulivat jo maanantai-iltana, mutta siitä kirjoitan myöhemmin. Tässä välissä kuitenkin pari vappukuvaa ennen kuin on jo juhannus käsillä.

Koulukuraattorilla on pieni koiravauva päivittäin koulussa, sillä sitä ei voi jättää vielä yksin kotiin. Muuten se luulee itsensä hylätyksi. Selvä se, että koira on oppilaitten lemmikki.

Kuvasin myös saksalaisen opettajan tuoman tuliaisen: kivat kynttilälamput, mosaiikkilasia. Rakastan tällaisia lasijuttuja, tykkään myös kovasti ikkunamosaiikista.
Minua hieman hymyilytti, kun ope sanoi, että voin kesäiltana istua puutarhassa ja laittaa kynttilät valaisemaan. Että Suomessa voisi istua enää illan pimetessä ulkona! Toiveajattelua, utopistinen ajatus, paitsi tietysti turkki päällä. Ja jos Suomessa tarkenee istua illalla vielä ulkona, on tavallisesti yö vielä niin valoisa, että keinovalaistus ei pääse oikeuksiinsa. Mutta itse ajattelin heti, miten kiva on syksyllä sisällä illan pimetessä laittaa näihin kynttilät, tai jouluna.

Eilinen päivä oli yläasteen puolella teema- ja karnevaalipäivä. Aamupäivällä erilaisia rasteja mm. liikennekasvatuksesta, huumevalistuksesta yms. Iltapäivällä karnevaalimeininkiä. Lukio ei osallistunut niihin geimeihin muuten kuin pukeutumalla karnevaaliasuihin. Opettajillakin oli jotain hullunkurista päällä. Minulla ei etäopetuksessa ollut sattuneesta syystä kuin yksi oppilas, kuvasimme toistemme naamarit. Oman hattuni ja naamarini olen ostanut joskus Saksasta Kölnin karnevaaleilta.

6 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Mosaiikki on hienoa kaikessa muodossa.

Villasukka kirjoitti...

Tosi kaunista mosaiikkia. Jos meillä joku toisi koiranpennun koululle, kuuluisi ihan taatusti kohtuullisen monta älähdystä allergioista, astmasta ja vaikka mistä... Vaikka henk. koht. uskon, että eläin koulussa, lastentarhassa tahi vanhainkodissa olisi positiivinen elementti.

Nyt se on melkein satavarma - ensi vuonna minäkin pidän video-opetusta naapurikuntaan. Vähän kauhistuttaa, toisaalta innostaa.

Paivi kirjoitti...

Hienot kynttilälamput! Minulla on aina vain vähän syksyinen olo, kun istuskelemme kesäiltana pimeän tultua terassilla kynttilän valossa. Harvoinhan niitä elokuisia lämpimiä iltoja oli, mutta jos oli, niin jotain syksyistä oli jo ilmassa.

Kirlah kirjoitti...

Hannele: ihailen kaikkia lyijylasitöitä ja varsinkin kirkoissa värikkäitä ikkunamosaiikkikuvia.

Villasukka: olen samaa mieltä. Miksi ei eläimiä voisi olla päiväkodeissakin, ei kaikki olisi aina niin kliinistä, mistä olen alkanut epäillä allergioiden syntyvänkin.

Kato nyt tätäkin: valitettavasti elokuu alkaa kallistua jo syksyn puolelle, jonkinlainen syksyn haju nenässä.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Kivat kuvat tässä. Söde koira, ei ihme, jos oppilaat tykkää. Elokuun pimeinä iltoina kynttilälamput varmasti luovat tunnelmaa. Ja hei, seuraavan kerran, kun tavataan, niin varmasti tunnistan sinut :)- hatusta

Kirlah kirjoitti...

Vallaton: minä tykkään kovasti noista lampuista, oikein jo odotan pimeää :D