lauantai 7. maaliskuuta 2009

Tällainen minä


Minut on haastettu kertomaan kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäni, haastajana Rita. Onkohan minulla enää mitään asioita, joita en olisi jo kailottanut blogissani kaikille! Kokeillaan.

1. Aakeilta laakeilta alueilta kotoisin olevana nautin aina aukeista paikoista, koska nykyisessä asuinpaikassani on niin paljon metsää, että harvoin näkee kauas. Minulla on aukeilla paikoilla tunne, että minua ei päästä yllättämään selän takaa, vihollisen näkee jo kaukaa. Paikalliset taas kärsivät aukeilla paikoilla, koska heillä puolestaan on tunne, että ei pääse vihollista piiloon. Siis sama primitiivinen tarve suojautua viholliselta, mutta eri tavoin olosuhteiden mukaan.


2. Olisin aina halunnut pitää lampaita, mutta se ei ole ollut mahdollista, lähinnä siksi, että mies ei ollut yhtään innostunut, eikä siten halunnut rakentaa niille navettaa.

3. Olen meinannut hukkua. Muutama vuosi sitten kanootti kaatui ja kippasi meidät veteen. Jouduin paniikkiin ja aloin haukkoa henkeä. Vasta kotona muistin, etten ollut muistanut ottaa ensimmäistäkään uintiliikettä! Pelastusliivit ovat siis ehdottoman tärkeät! (Meilläkin oli). Ellet muuten luule tarvitsevasi, niin ainakin tällaisen kahelin kaverin pelastamiseksi!

4. Tarvitsen paljon yöunta. Menen iltaisin nukkumaan klo 10 ja herään aamulla klo kuusi. Tämäkin tuli mieleeni, kun oppilaiden kanssa juuri keskustelimme yöunesta ja jokainen heistä nukkuu vähemmän kuin minä ja sitten nuokkuu pulpetissa, ellei ihan kuorsaa.

5. Olen parikymppisestä lähtien kärsinyt migreenistä ja muista päänsäryistä. Katsoin kerran lääkärikirjasta, mitä syitä on päänsärkyyn. Syitä oli kaksi kokonaista sivua ja minulla oli ne kaikki syyt!

6. On vaikea keksiä Suomesta paikkaa, jossa en olisi käynyt. Kaverini arveli kerran, että sellainen paikka kuin Keikyä kuulostaa niin kummalliselta, että en minä ainakaan siellä ole ollut. Mutta hah, hänpä ei arvannut, että olen ollut nuorena Vammalassakin töissä ja sieltä käsin kierrellyt nekin ympäristökunnat.

Tämä oli tällainen haaste. On vaikea keksiä, kenet haastaa, kun blogeja on vaikka kuinka. Jospa taas teen kuten viimeksikin, tästä voi jokainen ottaa mukaansa ja kirjoittaa itsestään kuusi asiaa.

Meemin säännöt:

1. Linkitä henkilö joka haastoi sinut.
2. Kirjoita säännöt blogiisi.
3. Kirjoita kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäsi.
4. Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
5. Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogeihinsa.
6. Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen

9 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Heh, ykköskohdassa minä olen niitä paikallisia ;) Unipuoli ja päänsäryt voisin kopioida sinulta suoraan. Joka ilta sammun kuin saunalyhty tasan klo 22.00 (kissatkin ovat oppineet) ja aamulla kuudelta ylös. Päänsäryt ovat olleet ilonani yläasteikäisestä lähtien välillä helpottaen, välillä pahentuen. Varsinaisia migreenikohtauksia ei onneksi nykyisin tule kuin pari vuodessa.

Rita A kirjoitti...

Tästähän tuli mielenkiintoinen. Ihmettelen kohtaa neljä sikäli että eikös siitä tule 8 tunnin yöunet eli normaali määrä eikä paljon? Minä nukun noin 8 tuntia, joskus 7, joskus 9. Sammun klo 8 tai aikasemmin ja herään aamulla puoli 4 tai puoli 5.

Elina Koivisto kirjoitti...

Minua nauratti eniten tuo hauska selostus siitä, että olet kiertänyt kaikki paikat Suomessa. Minä en ollut edes kuullutkaan tuota paikannimeä.

Anonyymi kirjoitti...

Minua kosketti kohta 3. Olen mielestäni hyvä uimari ja olen ajatellut, etten ainakaan hukkumalla kuole. Kerranpa sitten meressä uidessani yllätti aalto takaa päin, sain vettä henkeeni ja kun aloin sitä kakoa, tuli toinen aalto. Tuntui, että keuhkot repeää. Tuli paniikki ja tunne, että nyt se on sitten menoa. Se kauhea voimattomuuden ja periksi antamisen tunne oli aika ravisteleva. Tulipa mieleen, että hyvä uimarikin voi kuolla hukkumalla.

Kahdeksan tunnin yöunet tarvitsen minäkin. Joskus blogeja lukiessa voi mennä seuraavaan päivään, mutta onneksi eläkeläisellä on joskus aikaa nukkua varastoon aamusella. Pitää vain tarkkailla kalenteria, että minä iltana voipi valvoa ja riekkua pitempään.

Kirlah kirjoitti...

Villasukka: ja minulla on vielä niin, että jos en jostain syystä pääse aikanaan nukkumaan, on heti migreeni vaanimassa. Sen tuntee päässä, milloin ollaan ylittämässä sitä kynnystä. Ja sitähän eivät ihmiset yleensä ymmärrä!

Rita: Vertailin lähinnä oppilaisiini, jotka juuri viime viikolla kaikki järjestään sanoivat nukkuvansa vain 6-7 tuntia. Eivät kuulemma saa unta ennen klo 12:ta ja ovat väsyneitä aamulla. Kunpa osaisin antaa heille jonkin hyvän nukahtamisneuvon. Kaikkia mitä ehdotin, olivat kokeilleet tuloksetta.

Kirlah kirjoitti...

Elina: ei taida olla enää itsenäinen kunta sekään. Jos tällaista vauhtia liitetään kuntia yhteen kuin nykyään tehdään, ei meillä ole Suomessa kohta kuin kaksi kuntaa: Helsinki ja Rovaniemi.

Vallaton: Hyvä uintitaito ei takaa mitään. Ja yleensä veneissä on useampia henkilöitä, voi joutua pelastamaan toisia. Minua riepoo aina ihmisten ylimielinen lause veneisiin ja laivoihin mentäessä: "En minä tarvitse pelastusliivejä, kyllä minä itseni saan pelastetuksi!"

Anonyymi kirjoitti...

Jep, minäkin tarvitsen kunnon yöunet. Ja väitän, että vähintään 75% oppilaista EI nuku kunnon yöunia. Mua raivostuttaa välillä ihan suunnattomasti, kun ne makaa pulpetin päällä kuin ylikeitetty spagetti ja uikuttavat etteivät jaksa. Sitten kun kysyy että mihkä aikaan menit illalla nukkumaan niin vastaus saattaa olla että kahdelta. Just joo! Yksi suu nukahtamisvaikeuksiin on takuulla liikunnan puute + liian myöhäinen netin naputtaminen tai telkun tuijotus. Aivot kun hyrrää sähköisen median parissa just ennen petiin ryömimistä niin kyllä siinä saa unta odottaakin. Grrr... (mä voisin paasata tästä loputtomiin)

Rouva Nordman kirjoitti...

Kiinnostavaa! Nyt tekisi mieli laittaa tänne paikannimiä ja testata, missä kaikissa paikoissa olet ollut :)

Kirlah kirjoitti...

Kutri: liikunnan puute on varmaan yksi syy, miksi uni ei tule. Sen huomaa itsestäkin joskus, jos ei ole tarpeeksi ehtinyt lenkille.

Katilein: Huh, taisin kehua liian aikaisin.