maanantai 9. maaliskuuta 2009

Mitähän minä käänsin


Ja minkähänlainen oli tämä päivä? -Tavallinen, maanantai on tässä jaksossa minulla viikon pisin ja raskain. Saldo näyttää tällaiselta:

-Pidin kolme kaksoistuntia ja yhden etäopetustunnin.
-Valvoin tunnin ylioppilaskirjoituksia.
-Koulun jälkeen menin hallille kimppajumppaan.
-Koulussa oli ruokana ruismarjapuuroa ja sämpylä.

Mahtui päivään yksi vapaatuntikin, jolloin luin A-saksan huomiseksi tulevaa kappaletta. Oli niin utopistisen käsittämätön kappale, että piti turvautua fysiikanopen apuun. Teksti kertoi saksalaisen tutkijan Theodor Hänschin keksinnöstä. Hänsch ja amerikkalainen John Hall saivat vuonna 2005 fysiikan Nobel-palkinnon keksittyään optisen taajuuskamman. Se on laite, joka mittaa valon taajuuksia äärimmäisen tarkasti.

Tekstissä puhuttiin kvanteista ja frekvensseistä ynnä muista virvokkeista. Hieman piti saada konsultointiapua, että vähän edes olisin kärryillä, mistä minä tunnilla puhun. Kun käänsin tekstiä opelle, hän ymmärsi, mistä siinä oli kyse, mutta minä itse en. Vähän samaan tapaan kuin Speden jossain elokuvassa toinen henkilö ymmärsi venäjää muttei puhunut, toinen puhui muttei ymmärtänyt. Puhuja pulputti venäjää ja vähän väliä kysyi: Mitä minä sanoin? Minulle kävi nyt samoin.

Sen verran ehdin muutaman sanan vaihtaa kollegojen kanssa, että eräs väitti, että olen taas ruvennut puhumaan pohjalaisittain. Hänen mukaansa puhuin välillä jo "kuin ihmiset". Mistähän sekin nyt sitten johtuu, epäilen, että Vilukissin syytä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nauran täälä, vai mun syytäni sun pohojalaasittaan puhuminen! tuata niin, mä hämmennyin töis tänään (pankis), ku aloin kirioottmahan asiallista sähköpostiviästiä, niin enköhän mä aloottanu, notta "Moon saanu sun viästis"...justihin niin, kauhialla kiiruhalla deletoimahan ja hengitin hetken ja aloitin hianosti uurestansa. Se on meirän plokkaamisen syytä kaikki tyynni! Mutta ollahan ylipiöötä, meillä on oma murres ja se saa kuulua ja näkyä. Ja kuuluuhan se...

Elina Koivisto kirjoitti...

Olipas hauska kirjoitus! Ihanaa hihitellä koneen äärellä!

Millan kirjoitti...

Son kovasti terveellistä tuallaanen kulttuurivaihto. Teköö ihan hyvää niille
"ihimisillekki" ;-D

sho(e)paholic kirjoitti...

Voi että repesin noille muille virvokkeille :D kaikkea ne näköjään nykyään sitten opettaakin jo koulussa.

Kirlah kirjoitti...

Vilukissi:
Niin, oon samaa mieltä. Ei minulla ole mitään syytä sitä vältellä.

Ei vältellyt omaa murrettaan se täkäläinen siivoojakaan, joka minulle sanoi:
"Ku siä tulit tänne, nii miä kahoin jotta siähä puhut iha viäri!"

Kirlah kirjoitti...

Elina: ja niin kuivasta aiheesta!

Millan: Joo, hyvää se sille vaan teköö sanoo akkakin (oho, se toinen) kun mateelta nahkaa nylki.

Shoepaholic: :D

Anonyymi kirjoitti...

Osuin tänne vahingossa, mutta kirjoituksesi ilahdutti. Jotenkin tuttua tällekin opelle tuo, että päivän saldo on oppiaineita ja vähintään yhtä suurelta osalta ruismarjapuuroa!

Kirlah kirjoitti...

anonyymi: mistähän muuten johtuu, että mitä vaikeampi ja pitempi päivä, sitä kevyempi ja heppoisempi ruoka koulussa? -Herra Murphy varmaan asialla.