lauantai 4. lokakuuta 2008

Rekkoja rekkoja rekkoja


Voi hyvät hyssykät millaisen elämyksen koimme ystäväni kanssa tänään Lappeenrannassa käydessämme. Kun saavuimme Mikkelin suunnasta kuutostielle, oli koko matkan Imatralle mennessä molemmin puolin rekkaa rekan perään. Kaikki rekat autoja täynnä. Kilometrikaupalla, satoja rekkoja. Imatran jälkeen Lappeenrantaan ajaessa jonot sen kuin jatkuivat. Jonot seisoivat paikoillaan, kuskeja ei missään, ilmeisesti olivat autoissaan nukkumassa.

Eikä tietystikään ollut kameraa mukana, internetistä löysin samoilta kohdin otetun kuvan, mutta eivät kuvat kerro yhtään, millaista se oikeasti on. Onhan noista rekkajonoista Vaalimaallakin kuultu, mutta en ole niitä koskaan ennen itse nähnyt enkä kokenut.

Pois päin tullessa samat jonot. Nyt vain sillä erotuksella, että Imatralta päin tuleva jono hieman liikkui, joten sai puikkelehtia rekkojen seassa. Autot ajoivat Imatralta päin, olivat siis tulossa Kotkan satamasta, kiepauttivat ympäri Mikkelin liittymässä ja lähtivät takaisin päin Svetogorskia kohti.

Lappeenrannassa meillä hurahti koko päivä. Varmaan puolet kauppojen asiakkaista ellei ylikin on venäläisiä. Mutta sehän on vain meidän onnemme. Mietiskelen, miten kutistunut ja kuivanut koko Itä-Suomi olisi ilman turistien tuomaa hyvinvointia. Meilläkin on nyt vaikka kuinka paljon kauppoja ja kauppakeskuksia sekä Imatralla että Lappeenrannassa, missä käydä ostoksilla. Valikoimat ovat runsaat ja hyvät. Vielä parikymmentäkin vuotta sitten ei Imatrallakaan esimerkiksi ollut oikein mitään kauppoja. Nyt sielläkin on valtavia ostoskeskuksia.

Ei kommentteja: