maanantai 19. toukokuuta 2008

Tehdään jotain kivaa


Tänään taas ensimmäiseksi ruotsin tunnilla kakkoset sanoivat: "Tehdään jotain kivaa!" No mitäs me muuta ollaan koko talvena tehty kuin kivaa. Eihän se sitten mitään vaihtelua olisi. Jokin ei-kiva saattaisi käydä vaihtelustakin!!

Seuraavaksi sanoivat: "Katsotaan videota!" No juurihan me viime tunnilla katsottiin ja joku sanoi, ettei ollut mielenkiintoinen, toinen ei kuulemma ymmärtänyt mitään ja kolmas tekikin jotain mielestään tärkeämpää. Loput eivät ottaneet kantaa.

Otin esille tekstin ja aioin kuunteluttaa sen ensin, että saavat sitten kertoa juonikaavion mukaan sisällön kaverille, minkä jälkeen voivat kirjoittaa aiheeseen liittyvän pienen kirjoitelman. "Ei me nyt enää jakseta. Ollaan kirjoitettu niin paljon tällä kurssilla! Kevät on tullut!"
Kyllä me se kuitenkin tehtiin, ja luinkin jo kaikki tekeleet ja minusta kirjoittivat oikein mukavia tarinoita. Ovat kehittyneet huomattavasti. Siitä syystä kärttivät lupausta, että huomenna ei kirjoiteta mitään, käsi kuulemma kramppaa kirjoittamisesta.

Huomiseksi ei minun sitten tarvitsekaan suunnitella kaksoistunnille ohjelmaa, sillä ehdottivat itse: Ensin kuunnellaan oikein kuulokkeilla jokin kuuntelu. Sitten jokainen lukee Hufvudstadsbladetista jonkin tekstin ja kertoo sen parille. Sen jälkeen katsotaan jokin videopätkä. Minusta kuulostaa niin hyvältä, että teemme siis niin, mutta minusta tuntuu, että aikaa jää vielä rutkasti tuonkin jälkeen, joten varasin tietokoneluokan lopputunniksi.

Ohjelma ei oikeastaan paljon poikkea siitä, mitä itse olisin ehkä ottanut, mutta itse suunniteltuhan on oppilaista aina mielenkiintoisempi kuin opettajan laatima ohjelma. Varsinkin tällä luokalla on joka kerta niin, että juuri se ohjelma, johon en ole varautunut, olisikin heistä sillä kerralla ollut parempi vaihtoehto.

Ei kommentteja: