maanantai 26. toukokuuta 2008

Hip hei, ei enää opetusta


Hip hei! Enää ei ole minulla tänä keväänä opetusta. Tänäänkin oli vain kakkosen saksan tekstikoe ja aine, viime viikolla heillä oli sanasto ja rakenteet. Myös etäsaksan oppilailla oli tänään koe. Valinnaisen ruotsin kaksoistunnillakaan en enää opettanut mitään, vaan pidimme suullisen kielitaidon kokeen. Aina kaksi oppilasta oli testissä kerrallaan, muille olin antanut muuta tekemistä. Pidin tällaisen kokeen lähinnä itseäni varten: harjoittelin puhekokeen pitämistä, sillä sellainen tulee lukiossa pakolliseksi ihan parin vuoden sisällä. Mukavastihan nuo muuten menivätkin, ei valittamista.

Kolme päivää on nyt sitten edessä pelkkää koeviikon valvontaa ja kokeiden korjausta, numeroiden antamista. Tässä vaiheessa on ihan kiva, ettei ole paljon oppilaita, ei ole paljon korjattavaa, vaikka muuten työmäärä on itse asiassa sama. Ja olisi sitä paitsi oppilaistakin kivempi jos tunnilla olisi enemmän oppilaita, ei tulisi vastausvuoro omalle kohdalle niin usein.

4 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Ennen kerrottiin klme syytä ryhtyä opettajaksi: kesä-, heinä- ja elokuu. Vaan ei taida olla asiat niin kuin ennen :)

Kesäiloa joka tapauksessa.

Kirlah kirjoitti...

Ei ainakaan siinä mielessä ole niin kuin ennen, että ensi syksynä ainakin meillä koulu alkaa jo hyvissä ajoin elokuussa. Jo 8.elokuuta perjantaina on opettajilla suunnittelupäivä ja oppilaat tulevat sitten maanantaina.

Kuulin juuri, että meillä olisi uusien etäopetuslaitteiden harjoitteluakin jo 7.8, joten se siitä pitkästä kesälomasta sitten. Ja pakko mainita vielä, että kesäkuun uusintakuulusteluvalvonta lankesi minun osalleni.

Anonyymi kirjoitti...

et kai lopeta open päiväkirjaa kesän ajaksi?

Kirlah kirjoitti...

Katsotaan nyt, tuleeko mieleen kirjoittaa mitään kesällä ja ehtiikö uimiselta ja melomiselta.