keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Vinkumisia, juuttumisia ja hajuja


Tänään alkoikin koeviikon kahinat. Heti mentyäni toiselle tunnille valvomaan auditorioon joku oppilas kysyi, voiko tuuletukselle tehdä jotain. Auditorion vieressä on musiikkiluokka ja sieltä kävi valtava vihellys ja ujellus. Kävin katsomassa, mutta asialle ei voinut tehdä mitään, kaikki ovet ja ikkunat olivat kiinni, mutta veto kävi hirveä. Koneellinen tuuletus on ihan sanonko mistä, sillä muutamissa luokissa ei ilmanvaihtoaukkojen kohdalla ole minkäänlaista värähdystä. Luokat haisevat kuin myrkky huonosta ilmasta. Oppilaat auditoriossa sen sijaan saivat kirjoittaa vedossa ja kovan vinkunan säestyksellä.

Edeltäjäni valvonnassa kertoi hänelle käyneen kalpaten.
Jo edellisellä koeviikolla oli eräs oppilas istunut oikeassa takanurkassa, tämä opettaja valvojana vasemmassa takanurkassa. Oppilas oli pyytänyt konseptipaperia ja koska opettajan olisi ollut kovin hankala kävellä auditorion portaat eteen, kiertää sieltä taas portaat ylös taakse oppilaan luo, opettaja päätti mennä suoraan takarivin ja seinän välistä erittäin ahdasta välikköä pitkin. Hän pääsikin melkein oppilaan luo, kunnes vähän horjahti ja juuttui vatsan kohdasta kiinni.
Tänään oli sattunut täsmälleen sama oppilas istumaan samassa paikassa ja samainen valvoja omalla paikallaan. Taas tuli oppilaalla jotain kysyttävää ja kumpikin oli yhtaikaa huomannut tilanteen ja purskahtanut nauramaan. Open oli helpompi vinkata kapea oppilas luokseen.
On sinne seinän ja penkkirivin väliin juuttunut ihmisiä ennenkin.

Yksi suututtava ongelma tällä viikolla on ollut viemärinhaju koko koulussa. Sitä ovat korjausmiehet käyneet tutkailemassa, mutteivät löytäneet vikaa. Viimein biologian ope löysi vian, jolle toivottavasti tehdäänkin jotain. Yläkerran käytöstä poissa olevan juoma-altaan vesilukko on ilmeisesti kuivunut, joten haju pääsee viemäristä käytävälle. Ainakin haju häviää, kun kaataa altaaseen vettä aika ajoin.

Ei kommentteja: