torstai 24. huhtikuuta 2008

Hautukoot tulisessa pätsissä


Onko joustava ihminen erinomainen ihminen? -Ei.
Onko kirjaimellisesti kaiken ottava ja tekevä erinomainen? -Ei.
Eli teki niin tai näin, aina on jollain sanomista jostain!

Tiistaina lopetin kakkosen saksan tunnin jo kymmentä vaille puoli viisi, vaikka puolelta vasta olisi tunti oikeasti loppunut. Tähän oli päteviä syitäkin vaikka kuinka monta:
-maanantaina oli kuunteluohjelma niin pitkä, että meillä venyi tunti ainakin viisi minuuttia yliaikaa.
-Olimme paahtaneet samojen oppilaiden kanssa jo neljä tuntia yhteen menoon ja sitä paitsi ahkerasti. Minultakin meinasi jo henki loppua.
-Syksyllä Saksassa ollut oppilas oli alkutunnin rästiin jääneessä biologian kokeessa. Häneltä jäi näin ollen alkutunnilla opettamani passiivi kuulematta, ja ajattelin käyttää tuon kymmenminuuttisen oppilaan neuvomiseen - niin kuin käytinkin.

Tähän asti kaikki menikin hyvin, mutta kun tänään tulin viimeiseltä tunnilta, oli matikanope jo sormi pystyssä ojentamassa minua: Ei niin saa tehdä! Olet kuulemma päästänyt oppilaat liian aikaisin tunnilta pois! Masentavaa tuollainen.

Oppilaat olivat alkaneet kärttää matikantunnilta aiemmin poispääsyä sillä verukkeella, että minäkin olin päästänyt. Kun saksaa lukemattomat oppilat sen kuulivat, oli kuulemma mouruaminen ollut entistä kiivaampaa, että heidänkijn pitää joskus päästä aiemmin.

No, olkoon viimeinen kerta kun missään joustetaan, kitukoot tulevissa toukokuun helteissä pienessä luokassa, jossa ilmastointi ei kulje ja aurinko oikein kärventää iltapäivällä suoraan sisään hautoen luokan tuliseksi pätsiksi.

Ei kommentteja: