keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Frustroituneen turinaa

Olen kovin frustroitunut koulunpitoon. Pari päivää jo taas menikin hyvin, jo alkoi vähitellen viime viikon hulinoiden jälkeen palautua joillekin vähän jotain mieleenkin. Mutta tänään oli sitten talviliikuntapäivä, joten sinne humahti nekin opit lumihankeen. En uskokaan, että huomenna kukaan mitään muistaa.

Ensi viikolla alkaa hiihtoloma, en vain ole muistanut kysyä, milloin etäopetuspaikkakunnalla on loma. Ne piti satuttaman samalle viikolle, mutta ainakin venäjän opettaja sanoi, että hänen venäjän opetuksensa menee ihan ristiin lomien takia. Hän opettaa muuten eri paikkakunnalle kuin minä.

Täytyy käyttää tilaisuutta hyväksi ja opettaakin jo ennen hiihtolomaa kaikki vaikeimmat asiat, ennen kuin pääsiäisloma pakkaa päälle. Saksassa pitäisi kerrata vaihtoprepositiot ja kakkosen ruotsissa on partisiipit ja kaikki saastumiseen liittyvät asiat, jotka eivät kyllä tavallisesti ole oppilaille vaikeita. He ovat yleensä kiinnostuneempia opettelemaan ympäristöön liittyviä sanoja kuin esim. avioliittoon ja ihmissuhteisiin liittyviä, joita oli viime kurssissa. Ykköselle olen opettanut adjektiivin ja substantiivin yhteistaivutuksen, mutta kuten jo etukäteen arvasin, se tuntuu oppilaista ihan utopistiselta jutulta.
Mutta kunhan vain saisi hyviä työrupeamia, että saisi näitä kaikkia kivoja asioita edes opettaa.

Ei kommentteja: