tiistai 30. syyskuuta 2008

Oikeaa asiaa


Tänään oli puolikas VESO-päivä klo 15-18. Kaarina Suonperä oli meillä luennoimassa, aiheena käytöstavat, lastenkasvatus, lapsista huolehtiminen, vanhemmuus, opettajuus ja ties mitä kaikkea maan ja taivaan välillä. Oli tosi hyvä tilaisuus. Oli jopa niin hyvä, että vaikka tasan kolme 60-minuuttista tuntia istuimme paikoillamme ilman minkäänlaista taukoa (mikä on kyllä ällistyttävää sekin), ei aika tullut yhtään pitkäksi.

Kaarina Suonperällä on vankka kokemus. Hänellä on vankat hyvät periaatteet ja hän on nähnyt kaikenlaista. Johtolankana kautta linjan voisi muutamalla lauseella yhteenvetona sanoa illan annin: Meidän on huolehdittava toisistamme. Lapsille on annettava aikaa. Meidän on hymyiltävä enemmän ja kannustettava toisiamme enemmän. Eli kaikkia niitä asioita, jotka tahtovat unohtua arjen kiireessä.

No tuo kaikki kirjoittamani oli kovin laimeasti sanottu, mutta hän puhui asiaa, ihan isoilla kirjaimilla. Lapsista on huolehdittava!

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Suonperä kävi meilläkin joskus vuosia sitten (nykyisen rehtorin vanhin poika oli lukiossa, eli varmaan 5-6 vuotta sitten) puhumassa oppilaille hyvistä tavoista. Innostuneet lukiolaiset (abit) tekivät sen seurauksena videon: vanhan ajan mustavalkoiseen tyyliin, ei repliikkejä, vain taustamusiikkia, mutta voi että miten hauska ja ihana!

Kirlah kirjoitti...

Uskon, että ovat oppilaat olleet innostuneita. Jostain syystä Kaarina Suonperä on erittäin karismaattinen ja vangitsee kuulijansa.

Anonyymi kirjoitti...

Opiskeluaikaan Suonperä kävi luennoimassa meille käytöstavoista ja kulttuurien välisistä eroista, ja voin sanoa, että se oli paras luento jolla olen eläissäni ollut.