torstai 25. syyskuuta 2008

Kaikenlaista


Kauhajoen tapahtumat järkyttivät täälläkin. Onnettomuuden tapahtumapäivän iltapäivä meni vähän panikoidessa. Mutta kaikilla oli tunne, että olemme eläneet tämän ennenkin juuri samanlaisena. Valtava uutisointi luo ahdistusta enemmän kuin itse tapahtuma ja asia. Emme vähättele tapahtumaa, mutta miksi luoda ahdistusta ympärille enemmän kuin on tarpeellista.
Meillä oli täällä omiakin murheita. Juuri samana päivänä ajoi yksi abiluokan oppilas autonsa hiekkatiellä mutkassa kolme kertaa katon kautta ympäri. Kyydissä ei muita. Kyllä on hyvä, että on turvavyöt nykyään, kuskille ei onneksi tullut muuta kuin vähän naarmuja. Niskassa jotain kipua, tutkimusten jälkeen ei huomattu mitään poikkeavaa. Toivottavasti ei jälkeenpäinkään.
************

Eilen illalla oli täältä oikein linja-autollinen Mikkelin teatterissa katsomassa Puumalan poikien esitystä Kaikki Puumalan puolesta. Esitys on yllättävän hyvä, ihmeesti on saatu ihan tavallisiin asioihin huumoria, nauraa sai monessa kohtaa. Esitys ei ollutkaan samanlainen kuin televisiossa, siellähän oli vain pieniä irrallisia pätkiä.
************

Kouluun on tullut vieraita Komin tasavallasta. Tämä on ympäristöasioihin liittyvä yhteistyöprojekti Komin, Petroskoin, Rantasalmen ja meidän kanssa. En itse ole siinä mukana muuten kuin tänä iltana aion mennä yhteiseen illanviettoon. Jospa saisi jotain vierasta kieltä puhua.

Ei kommentteja: