tiistai 22. heinäkuuta 2008

Sadetta sadetta


Tämä päivä on kyllä mennyt itse edestään, ihan punaiselle ristille. On vain kytätty, että pääsisi edes lenkille, kun ei kerran mitään muuta ole voinut tehdä, mitä oli suunniteltu. Iltapäivällä vihdoin näyttikin siltä, että nyt selkenee. Äkkiä uikkarit ja pyyhkeet reppuun ja reppu selkään. Tarkoitus oli tehdä tyttären kanssa kävelylenkki, jonka varrelle osuu seurakunnan leirimaja. Majalla on hyvä hiekkaranta, jossa käymme uimassa ellei majalla satu olemaan mitään tilaisuutta.

Emme kuitenkaan ehtineet kuin parisataa metriä kävellä, kun alkoi sataa, matkaa majalle on kaksi kilometriä. Urhoollisesti kuitenkin avasimme sateenvarjot ja jatkoimme matkaa. Ukkonenkin jo jyrähti, mutta emme välittäneet siitä.

Perillä kuitenkin totesimme, että majalla oli ihmisiä, rantasaunakin oli varattu. Periaatteena on, että jos majalla on jokin tilaisuus tai joku on vuokrannut rantasunan päiväksi, silloin ei ulkopuolisia siellä tarvita. Joku jo tulikin saunan kuistille kalsareissaan vahtimaan, ettei me vain sinne majoituta.

Nyt tuntui jo tympeältä kävellä enää takaisin kaatosateessa kahta kilometriä, joten soitin miehen hakemaan autolla pois. Se oli jo ainakin kolmas kerta tänä kesänä, kun hän sai hakea minua jostain pois sateen takia.

Perillä kotona tyttäreni pakkasi laukkunsa ja suunnisti kotiaan kohti, hänellä loppuivat nyt vapaapäivät ja huomiseksi on jo säätiedotus luvannut hellettä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää jatkuva sade alkaa kyllä hiukan ottaa aivokoppaan! Että ihan on Suomessa neljä vuodenaikaa: syksy, talvi, kevät ja sadekausi.

Kirlah kirjoitti...

Meidän kai täytyy tottua siihen, että enää ei välttämättä tulekaan niitä pitkiä aurinkoisia jaksoja.

Mutta kyllä se aina risoo, kun kerrankin olisi ollut tänään kaunis ja lämmin sää, istuin parhaan ajan 2 tuntia kampaajalla ja sen jälkeen minulla oli yksi välttämätön käynti, jossa oltiin sisätiloissa. Minulle olisi tänään sopinut hyvin sadekin, eilen ja toissapäivänä olisin tarvinnut aurinkoa!! Taasko Murphy asialla?