lauantai 12. heinäkuuta 2008

Jospa kuljettaisiin mieluummin alasti

Pakko palata vielä eiliseen aiheeseen nuorten pukeutumiseen liittyen.
Jos ottaa puheeksi nuorten kanssa sen, ettei kannata naisen pukeutumisellaan tahallaan provosoida tietynlaisia tyyppejä, älähtävät nämä heti, että heillä on oikeus pukeutua niin kuin haluavat.
Tietysti on niin, on tietysti oikeus! Vertaisin tätä vaikka sellaiseen, että miehillä pullottaa kukkaro takataskussa ulkomailla ja se varastetaan alta aikayksikön. On oikeus pitää kukkaroa näkyvillä takataskussa, mutta ehkä olisi hyödyllisempää ollut ottaa se esille vasta sitten, kun sitä tarvitaan!

Kummallisinta on, että muutamat nuoret naisopettajatkin ovat ehdottomasti ajamassa yksilön oikeutta tässä asiassa. Ollaan niin feministiä niin feministiä. Taaskin sanon vain, että on, on oikeus vaikka kulkea alasti, minua henkilökohtaisesti ei haittaa pätkääkään. Eikä normaaleita ihmisiä muutenkaan. Mutta puhunkin niistä tyypeistä, joilla ei kaikki ole ihan kohdallaan tuolla pääknupissa. Jos heitä pukeutumisellaan provosoi, voi olla kummia seurauksia. Sellaisiakin tyyppejä on joka puolella valitettavasti.

Vielä puhutaan ns. yksilön oikeudesta ja vapaudesta laittaa päälleen mitä tykkää. Mitä vapautta sellainen on, missä muoti määrää ja ympäristö, mitä ihmisellä kuuluu olla. Nuoret vain luulevat, että on heidän oma tahtonsa kulkea puolialastomana. Ja vaikka tiedän, että saan kaikkien vihat niskaani, en malta olla mainitsematta, että minusta stringitkään eivät sovellu jokapäiväiseksi käyttövaatteeksi. Mikä ihme instanssi on se, joka saa naiset kuvittelemaan, että on kivaa kulkea naru haarojen välissä aamusta iltaan ja luulla niitä housuiksi. Minusta ne sopivat vain kahdenkeskisiin sänkyleikkeihin. Mutta jos josku asiasta erehtyy mainitsemaan, kivahdetaan, että naisella on oikeus!
Tiedän muuten tapauksia, joissa tuollaiset ns. housut paljastuivat naisen kumartuessa ja pitkiksien laskeutuessa alas päin. Tällöin takana tullut mies ihan viattomasti vain kysäisi, eikö tuollaiset housut ole kovinkin epämukavat. Siitäkös nainen suuttui ja lupasi haastaa miehen oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä, jos sellaista vielä kerrankin tulee mainitsemaan. Eli arka paikka tuntuu olevan. On on.

Ei kommentteja: