sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Vieraat pahimpia


Vieraat ovat ilkeitä ja pahoja. He piilottavat kaikki tavaramme. Heidän jäljiltään ei löydä mitään. Mieskin etsi paitaansa, joka tavallisesti lojuu tuolilla näkyvissä. Minäkin voin todistaa, että näin on. Mutta kun tuttava oli käynyt kahvilla, ei paitaa sen jälkeen enää löytynyt mistään. Vaatekaapin perimmäiseen nurkkaan oli joku sen tunkenut. Kaikkia muitakin tavaroita heillä on tapana piilotella. Pöydällä käden ulottuvilla olevat silmälasit, kynät, lehdet, kaukosäätimet ovat aina vieraiden lähdettyä kadoksissa.
Ja mitä "hienompia" ja epätavallisempia vieraita, sitä pahempia he ovat. Varsinkin ulkomaalaiset vieraat. He piilottavat kaikkia muitakin tavaroita kuin vaatteita ja pikkutavaroita. Eilenkin aioin alustaa monitoimikoneella isoa pullataikinaa, mutta laatikkoa, jossa tarvittavat osat olivat, ei tietysti ollut missään. Muistin, että se oli saatavilla vielä syksyllä ennen saksalaisen vieraan tuloa, koska kerran silloin leivoin, mutta sen jälkeen ei laatikkoa ole näkynyt. Yli puoli tuntia etsimme oikein kissojenkin kanssa sitä, kunnes viimein älysimme katsoa kuistinkin kaapin päälle, sen perimmäiseen nurkkaan. Sieltä viimein löysimme osat, ja pääsin pullan tekoon.
Kauhulla odotan taas jouluaattoa. Kun kuusi tuodaan sisään, alkaa kova mekkala ja meuhke, kun kuusenjalkaa ei oletettavasti taas löydy mistään. Sitähän ei voi etukäteenkään etsiä, kun emme sitä tiedä hävittäneemmekään.

Tänä aamuna sitten huomasin, että vierailla on tapana sotkeakin, varsinkin taas ulkomaalaisilla. Jynssäsin aamulla keittiön kaappien ovia ja ihmettelin, kuka ne on liannut, kun en minä ainakaan. Kysyin mieheltäkin, eikä hänkään kuulemma ole ovia sorkkinut. Tulimme siihen tulokseen, että juu, vieraathan ne. Juurihan minä ne marraskuussa ennen saksalaisen tuloa hyvin pyyhin, joten kyllä jäljet johtavat taas sylttytehtaalle.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, näinhän se on. :)
Olenkin yrittänyt juuri tästä syystä rajoittaa vieraiden käyntejä.
Oletko havainnut naapureissa mitään erikoista? Vaikka me asumme ok-talossa, meidän naapurit lähettävät pistorasioidensa kautta meille villakoiria. Mitään muuta selitystä en keksi sille, että niiden armeija suorastaan vyöryy näykkimään nilkkojamme.

Anonyymi kirjoitti...

Jestas sentään, minä en ollutkaan hoksannut, että vieraathan ne aiheuttaa tavaroitten katoamiset ja jopa naapurit villakoirien liikekannalle laskemisen! Nyt ymmärrän monta seikkaa omasta huushollistani; alkuvuodesta ostetut joululahjat olivat kummallisesti kadonneet, Joku vieras oli tukkinu ne kirjahyllyyn kirjojen taakse! Joulukorttien saajien nimi- ja osoitelistat oli viety mennessään ja yhdet korkokengätkin on viety!! Niitä ei ollut kirjahyllyssäkään. Muistista nyt puhumattakaan, sekin on varmasti piilotettu tai otettu kiinni kuleksimasta ja piilotettu. Monasti muuten kesällä, just ennen juhannusta, Joku on tuonut salaa korttilistat kirjoituspöydän ylälaatikkoon. Kiusaa se on pienikin kiusa.

Anonyymi kirjoitti...

meillä on usein ilmennyt sellaista, että jääkaapissa hiiri on syönyt juuston, varsinkin jos se on ollut tavallista väkevämpää ja parempaa sekä nakertanut makkarapaketin sisuksia - hiiren syyksi on pistetty, mutta että taitaa ollakin vieraat ellei peräti naapurit

Kirlah kirjoitti...

Jaa että villakoiratkin on vieraiden lähettämiä, hyvä tietää, ei tullutkaan mieleen.
Mutta että juustot ja muut on vieraiden nakertamia, sen uskon hyvinkin. Vieraiden jäljiltä ei jääkaapistakaan yleensä löydy mitään.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt selvisi moni asia. Samat vieraat käyneet varmaan meilläkin. Meillä käy kyllä aika harvoin vieraita, sen tähden varmaan kaikki onkin niin perusteellisesti kateissa. Nyt ymmärrän myös villakoiramysteerin: Erikoiset naapurit. Jestas, pitääpä laittaa pistorasioihin sellaiset tulpat, joita käytettiin, kun lapset oli pieniä. Jee, sitten ei enää villakoiria!