keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Mieluisia vieraita


Olipahan taas päivä. Aamusta tulivat haukivuorelaiset oppilaat ja opettajat koululle kylään. Tämä siksi, että sekä Haukivuorelta että meiltä on annettu paljon videoneuvotteluopetusta puolin ja toisin. Saivat "luokkatoverit" tutustua toisiinsa ihan livenä. ( Miten kuulostaakin sopivammalta sanoa tässä yhteydessä englanniksi livenä kuin suomalaisittain elävänä). Ryhmät tapasivat nyt omat opettajansakin ihan oikeasti. Oppilaat ainakin tykkäsivät, sanoivat, että saisi olla useamminkin tällaisia yhteistapaamisia. Hyvin tuntui oppilailla synkkaavan keskenään.

Minustakin on hyvä, että oppilaamme näkevät vähän muitakin ihmisiä kuin omia luokkakavereitaan. Asumme kuin kattilassa. Sekä koulussa että vapaa-ajalla oppilaat seurustelevat vain keskenään. Jos haluaa tavata vähänkään muita ihmisiä, on ajettava vähintään 40 kilometriä ennen kuin näkee minkäänlaista elävää olentoa kettujen lisäksi. Ja silloinkin ollaan vasta samanlaisessa käpykylässä kuin tämä. Johan parinetsinnän kannaltakin olisi hyvä, että veri vähän sekoittuisi.

Puolenpäivän jälkeen lähtivät vieraat pois, mutta sen jälkeen tuli uusi vieras. Mikkelin lyseon rehtori tuli meitä tapaamaan. Enää pari viikkoa olemme itsenäinen lukio, sen jälkeen siirrymme Mikkelin alaisuuteen. Paikallislehden toimittajakin kyseli minulta, miltä tuntuu muutos, mutta tähän mennessä ei ole tuntunut vielä miltään. Ensi vuoden puolellahan sen vasta tietää, kun jokainen pikkuasiakin pitää kysyä Mikkelistä asti.

Ja keskiviikkoiseen tapaan kaiken päätteeksi oli opekokous koulun jälkeen puoli viiteen saakka. Nyt sitten vain voimia keräämään huomista Lucia-juhlaa varten. Vaikka Lucia-päivä on vasta 13.12, on se meillä jo huomenna. Pitkä päivä tulee huomisesta lussepullien leipomisineen, ainakin iltayhdeksään saa varautua.

3 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Siellä kattilassa taitaa olla paljon kissoja?

Katja Tanskanen kirjoitti...

Kissoja tai kettuja. Minä tykkään molemmista.

Tuota livenä-sanaa tulee kieltämättä käytettyä paljon enemmän kuin elävänä-sanaa, josta jostain syystä tulee mieleen: elävänä tai kuolleena.

Olipa jännästi ajateltu tuo:
"Johan parinetsinnän kannaltakin olisi hyvä, että veri vähän sekoittuisi."

Mukavaa Lucia-juhlaa!

Kirlah kirjoitti...

Mitenkähän minulle ei aukea tuo kissajuttu mitenkään. Tuli mieleen, tarkoittaako Peikko lussekatter, joita nuo lussepullat ovat ruotsiksi.
Vai onko kyse mouruavista kollikissoista, kun näistä nuorten parinetsinnöistä oli kyse. Niitä sellaisia kyllä on.