tiistai 23. joulukuuta 2008

Joulu on tullut


Eilen ja yöllä on tullut aivan tajuttomasti lunta. Paikoin on oksilla 5-7 cm paksu lumipaino. Nyt sitten kun alkaa pakastaa, ja märkä lumi jäätyy oksille ja tulee uutta lunta, niin a vot miten puut kumartelevat. Mies kertoi, että yöllä oli vähän väliä paukkuneet sähkölangat, kun oksat ja puut olivat taipuneet lankojen päälle ja katkoneet sähköjä. Meidän tontin viereisestä muuntajasta oli lyönyt oikein kunnon lieskaa, kun oli lanka katkennyt. Oli ollut kuin salamoita kesällä. Minä en taas tapani mukaan ole kuullut ja nähnyt mitään, olen nukkunut kuin härski silli.

Koko päivän ovat sitten sähköt vähän väliä katkeilleet. Olen onnellinen, että meillä on leivinuuni ja puuhellakin, sain niillä tehtyä loput ruoat ja leipomukset.

Joulukortteja on tullut jääkaapin ja pakastekaapin ovet täyteen. Meillä on jouluisin tapana valita niistä pudotuspelillä joulun kaunein kortti. Useimmiten jokin eläinaiheinen kortti voittaa. Tänä vuonna näyttää tulevan tiukka kisa, kauniita kortteja on paljon.

Kesällä kirjoitin, kuinka joskus tulee postilaatikkoon harakanvarvaspostia, kun ns. kylähullut kirjoittelevat laatikkoon omiaan. Nyt tuli oikein nimellä varustettu kirje postin kautta. Ja mitään selvää ei asiasisällöstä saanut. Käsittämätöntä tarinaa oli ainakin kolme sivua! Ei tarvinnut kuitenkaan hakea kirjettä itse postista kuten eräälle tuttavalle on muutaman kerran käynyt. Samainen tyyppi lähettää tälle harakanvarvaspostia oikein kirjatussa kirjeessä!

Mutta kaikesta huolimatta olo on jouluinen ja tunnin kuluttua tulee tupa täyteen porukkaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan piparintuoksuista joulua sinne! Nautitaan lomasta täpöllä!

Katja Tanskanen kirjoitti...

Täällä Länsi-Suomessa on vain vähän lunta. Sinä saatkin nauttia kunnolla valkeasta joulusta. Toivottavasti sähköt eivät enää katkeile, vaikka uunit paljon pelastavatkin.

Minäkin pidän eläinaiheisista korteista.

Oikein Mukavaa Joulua sinulle!

Ehkä toivotamme yhdessä joulut kylähulluillekin kiltisti harakanvarpaitta!

Kirlah kirjoitti...

Kiitos Kutrille ja Katja Tanskaselle! Tosi postikorttimainen joulu olikin, kuin satumaa.