tiistai 30. joulukuuta 2008

Helikopteri kotipihassa


Helikopteri on pörrännyt eilen ja tänään koko päivän ympärillämme raivaten sähkölinjoilta puiden oksia. Eilen lähdin oikein kävelylle sinne päin, että saan valokuvan, mutta juuri kun pääsin lähietäisyydelle, helikopteri lähtikin tankkaamaan.

Tänään on koko päivän kuulemma helikopteri raivannut ihan lähellämme, myös meidän tonttimme ympäri kiertänyt. Olisin saanut hyviä kuvia ihan kotiportailla seisten, mutta kun en nyt sitten ollutkaan kotona. Lähdin jo heti aamusta kaverin kanssa kaupunkiin alennusmyynteihin. (Onneksi en sentään ostanut mitään, mutta kaveri sitäkin enemmän. Viime vuonna oli päin vastoin!) Jostain syystä kiukuttaa, vaikkei pitäisi olla mitään syytä. Mutta kun olisin halunnut kuvan, olisin lähettänyt ulkomaillekin. Netissäkään ei ollut mitään kunnon kuvia.

Olen minä sen vehkeen nähnyt kuusi vuotta sitten yhtä läheltä. Helikopterin alta roikkuu ainakin 7 metriä pitkä saha, jossa on ainakin 8 sirkkelin näköistä pyöreää terää peräkkäin. Sillä kun vähän huitoo, niin johan lähtee oksat linjoilta. Paitsi että työ on tosi vaarallista, kopterikin vaappuu koko ajan puolelta toiselle. Ei se ole kuin kylmähermoisten touhua. Sähkömiehiä kulkee koko ajan maassa mukana onnettomuuksien varalta. Juuri luin netistä, että Kangasniemellä oli tuollainen helikopteri pudonnut tänään maahan, onneksi kuski säilyi hengissä.

4 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Kuvat yksi ja kaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin Isopeikon kuvat! Enpäs ollu koskaan nähnyt moista sahaa, enkä nyt ainakaan ilmassa roikkumassa. Ei ihmekään, että olisit halunnut kuvata. Kaikkea ne keksii. En haluaisi istua kyydissä, eihän tuossa voi mitenkään koneen tasapaino olla vaaterissa!

Kirlah kirjoitti...

Kiitos Isopeikolle kuvista. En ole sitten taas osannut syöttää Googleen oikeanlaista hakusanaa. En näin hyviä kuvia siellä nähnyt.

Vilukissille: ei olekaan vaaterissa. Eikä sahakaan ole vakaa. Niitä oksia sahataan jotenkin sahaa ihan oikeasti edestakaisin huitomalla. En haluaisi olla minäkään kyydissä.

Kirlah kirjoitti...

Tällä hetkellä tuolla taustalla pörisee se samainen helikopteri. On pakko lisätä informaationa, että eilen kuulin helikopterikuskin sanoneen, että koko Suomessa ei ole kuin 2-3 henkeä, jotka osaavat ja uskaltavat tehdä tuota työtä.

Kunnioitus heitä kohtaan kasvoi taas huomattavasti: Yrittää pitää konetta ilmassa ja vielä oikealla kohdalla ja samaan aikaan leikata oksia! Kuskin lisäksi koneessa ei todellakaan ole muita henkilöitä.