torstai 12. kesäkuuta 2008

Varikset luulivat tappajaksi


Lintuja on taas tänä kesänä lennellyt paljon ikkunoihin. Useimmiten ne selviävät, vaikka näyttävät olevan vähän pyörällä päästään, joskus löytyy kuolleita lintuja ikkunan alta.

Mies oli tänä aamuna aamupyöräilyllä löytänyt tieltä kuolleen variksen, oli ilmeisesti lentänyt autoa päin. Mies ei kuitenkaan enää halunnut siirtää raatoa pois keskeltä tietä, sillä viime kesänä hän teki sen virheen. Varikset olivat seuranneet puusta, kun hän oli nostanut kuolleen linnun pois jaloista ja heittänyt ojaan. Sen jälkeen ei hänellä enää ollut tiellä kulkiessa rauhaa. Kun varikset näkivät, että tuolta se murhamies taas tulee, kuului varoitusääni, ja sen jälkeen oli monta lintua puissa tien vieressä raakkumassa ja huutamassa. Ääni oli selvästikin ollut erilainen kuin normaalisti, oikein haukkumista ja moittimista. Tätä oli jatkunut ainakin kaksi viikkoa. Jos tiellä kulki joku muu, ei mitään raakkumista. Luulivat selvästi ensimmäisen paikalle osuneen olevan tappaja.
(Muuten, viereisessä kuvassa oleva raato ei ole kyseinen lintu).

Läppärissäni olen näpelöinyt vahingossa jotain nappulaa, joten joittenkin kirjainten kohdalla tulee vain se sininen, vaihtoehtoinen merkki. Puoli vuotta vika on minulla ollut, en ole muistanut keneltäkään kysyä, miten saisin kirjaimiston toimimaan normaalisti. Koska minä kirjoitan paljon, minulla on eri näppäimistö, jota tavallisesti käytän.
Mutta nyt kesällä olisi joskus mukava vaikka kirjoittaa ulkona, mutta kun en saa oikeita kirjaimia tulemaan kuin Fn:ää painamalla, mutta ei sitä voi koko aikaa painaa toisella kädellä. En tiedä, mitä muuta näppylää pitää painaa, että saisin näppäimet toimimaan normaalisti. Internetistäkään en ole apua löytänyt. Ei yhtään haittaisi, vaikka joku neuvoisi miten toimia!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti en osaa neuvoa, mutta sanon vaan tuosta varisjutusta, että olipa kiinnostava kertomus. Olen kyllä kuullut, että variksella on hyvä muisti.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin omassa Fujitsun läppärissäni saan nuo "siniset merkit" pois päältä painamalla samaan aikaan Fn-nappulaa sekä näppäimistön oikeassa yläkulmassa olevaa ScrLk-nappulaa (lukee myös sinisellä). Kamppailin nimittäin itsekin joskus saman ongelman kanssa :)

Kirlah kirjoitti...

Tuhannesti kiitoksia neuvosta. Kokeilin kaikkia, sillä minulla ei ollut tuollaista ScrLk:ta. Minulla vain luki numlk, se toimi. Kunhan nyt vain muistaisin vastedes.