sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Euron koru


Minä olen saanut kultaisen ansiomerkin. Ei suinkaan minulla mitään ansioita ole, muuten vain myönsivät. Olen palvellut kuntaa 30 vuotta, tarkkaan ottaen jo 31 vuotta. Eilen luovutustilaisuudessa kunnantalolla oli monia pitkän työuran tehneitä kultaisen tai hopeisen merkin saajia.

Itsekin sain kymmenen vuotta sitten hopeisen merkin, jonka nyt löysin lipaston laatikosta ihan mustuneena. Sen viereen laitoin nyt tämän uuden. Laatikon pohjalla oli kaksi pronssistakin ansiomerkkiä, mutta ne ovat tulleet jo toistakymmentä vuotta sitten, kun olin paikallisen OAY:n sihteerinä. Niitä on kaksi sen takia, että eivät olleet muistaneet minulle sellaisen jo antaneensa. Kovin olin ihmeissäni, kun vuoden kuluttua ensimmäisen saamisesta minulle juhlallisesti luovutettiin toinenkin.

Mihinkähän näitä käyttäisin? Jospa laitan riviin rinnuksiin sitten, kun minut kutsutaan presidentin linnan juhliin. En minä valita, kiva että muistetaan, mutta olisi minulle kelvannut hierontalahjakorttikin, jonka kymmenen vuotta palvelleet saavat. Varsinkin kun koko talven olen omin kustannuksin joutunut käymään hierojalla.

Laitoin muuten kaulaani tähän tilaisuuteen kaulakorun, jonka nyt keväällä sain omalta abiluokaltani. Siihenkin liittyy hupaisa tapaus. Oppilaat ojensivat sen minulle yo-juhlassa ja sanoivat: ”Koska sinä olet Pohjanmaalta, ostimme sinulle tällaisen Euran korun!”
Sattui sitten myöhemmin, että kun minulla oli tuo samainen koru kaulassa jossain tilaisuudessa, joku kysyi minulta, onko tuo nyt sitten se euron koru. Hämmästelin kovasti kysymystä, kunnes selvisi, että koko sali oli kuullut väärin ja luullut, että olen saanut vain euron maksavan korun!

Minua harmittaa, etten tullut juhlassa oikaisseeksi, että Eura on kaukana Pohjanmaalta, olisi samalla tullut ehkä selväksi tuo maksuasiakin. En kuitenkaan halunnut nolata oppilaita ihmisten edessä ja paljastaa heidän huonoa maantieteen tuntemusta, enkä varsinkaan, kun en itse luullut sen maksaneen vain euron. Päinvastoin, koru oli oikein Kalevala-koru, josta olen hyvin onnellinen.

P.S. Kuvassa oleva kasvi on masmalo, rauhoitettu kasvi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heheeh! :-D Mua naurattaa eniten se, että miten ne oppilaat onnistui yhdistämään Euran _Pohjanmaalle_??? :-D!!!

Kirlah kirjoitti...

Hyvinhän se heiltä onnistuu. Kaikki mikä on Mikkeliä lännempänä on Pohjanmaata ja kaikki mikä on Kokkolaa pohjoisempana on Lappia.
Meillä oli kerran oppilas muistaakseni juuri Kokkolan tienoilta, ja hän sai lempinimen Poro, kun hän oli oppilaitten mielestä Lapista.

Inkivääri kirjoitti...

Ai että abiluokalta - onneksi opetat kieliä:D Kiitos käynnistäsi blogissani, katsonpas löydytkös sinä blogilistalta, sillä täältä löytyi paljon mukavaa asiaa ja kuvia:)

Kirlah kirjoitti...

Kyllä pitäisi olla blogilistalla. Jaaha, onneksi opetan kieliä??? Onhan se onni ihmiselle, vaikka vähältä piti etten ruvennut biologiaa opiskelemaan. Mutta kun käskettiin ottaa pääsykokeeseen logaritmitaulut mukaan, jäi se touhu siihen.