perjantai 24. heinäkuuta 2009

Ruma Suomi


Tällaisia otoksia tarttui kameraan tänä aamuna. Jos metsät ovat täynnä autonromua ja muuta kaatopaikkatavaraa, ovat järvenrannat täynnä vanhoja veneenrotiskoita. Parin tunnin melontaretkeltä löytyi näin monta vanhaa rohjaketta, jotka ovat maanneet rannassa jo vuosia. Ne eivät näy tielle, joten ovat suurimman joukon katseilta piilossa. Mutta ne, jotka katselevat luontoa vesiltä käsin, näkevät tällaista. Laitan pari kaunistakin kuvaa mukaan, ettei aivan masentumaan pääse. (Suurenna napasauttamalla!)

Minkähän takia kuntiin on perustettu ympäristölautakuntia, kun mitään ei saada aikaseksi romujen pois siistimiseksi? Tiedän, että ainakin yksi noista veneistä on ollut paikassa, josta sen näkee tielle. Omistaja on saanut kehotuksia poistaa se - ja hän on poistanut sen - sata metriä sivuun pusikkoon, ettei näy tielle!

Kun tulimme rantaan, oli joku tyhjentämässä roskasäiliöiden luo roskia. Yksi iso jätesäkillinen ei enää mahtunut säiliöön, joten tyyppi jätti säkin säiliön viereen. Säkki näytti olevan täynnä kierrätyspulloja. Miksi ei vienyt niitä kauppaan, olisi saanut hyvät rahat, jotka olisi voinut antaa vaikka oppilaiden luokkaretkikassaan, ellei itsellä sattunut olemaan pikkurahan puutetta.

7 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Se roskandumppaaja oli kyllä porsas, mutta minun silmääni nuo veneenrohjakkeet miellyttävät kovasti. Ymmärrän silti, etteivät kaikki tykkää..

Rouva Nordman kirjoitti...

Tuo roskaaminen on kertakaikkisen kurjaa! Tuollaista veneenraato-ilmiötä en ole muuten ennen tiennytkään. Tavallaan ne olivat kauniitakin, mutta ei niitä silti saisi noin vain jättää lojumaan.

BLOGitse kirjoitti...

muutenkin Suomessa on nykyisin roskaisempaa, likaisempaa kuin 'joskus ennen'...'ennen' laitettiin pikkuroskat taskuun ja vietiin kotiin roskikseen tai pihan roskiin...nyt ei kukaan valita kun se ei ole MINUN ongelmani - muut siivoaa...jos siivoaa...

isopeikko kirjoitti...

Peikko aina ottaa kaikki pullot ja vaihtaa ne kiiltäviin kolikoihin.

Kirlah kirjoitti...

Millan: Kyllä kai miellyttävät näin valokuvissa, mutta miellyttääkö sinua autonromu tien vierellä tai metsän laidalla? Yhtä karmealta näyttää veneenrönttönen järvenrannalla oikeassa luonnossa.

Katilein: Mikä ihme näissä kaunista on? Valokuvat valehtelevat! Vai onko minusta tullut taidevalokuvaaja :))

Kirlah kirjoitti...

BLOGitse: Ihmiset pitäisi laittaa vähän väliä pakosta itse siivoamaan talkoilla jätteitä, eiköhän vähän vähenisi roskaaminen! Minä ainakin kannatan tällaista järkiperäistä toimintaa yhteiskunnan taholta.

Isopeikko: Peikko tekee oikein, ottakaamme oppia.

BLOGitse kirjoitti...

Olen samaa mielta!!!
Talkoot lisaa myos yhteisollisyytta, joka on katoava kansanperinne! :)