maanantai 6. huhtikuuta 2009

Punainen ylellisyys


Hyvä etten taas ole saanut huonoa omaatuntoa. Lauantaina ostoksilla käydessämme tulin ostaneeksi tuon punaisen Mariskoolin. Luulin, etten koskaan raskisi sitä ostaa, mutta nyt oli hyvässä tarjouksessa, yli 20 euron alennuksella. Katsoin heti Iittalan sivustolta netistä, onko kaikkien hinnat laskettu, ovatko ne menettäneet jo arvonsa. Mutta ei, kyllä siellä on vieläkin niin kallis hinta, etten kuuna päivänä olisi sillä hinnalla ostanut.

Onkohan Mariskooleissa jotain liimaa, kun tarttuvat ihmisten käsiin. Ei missään muissa tuotteissa ollut kaupassa sellaisia lukkoja ja ketjuja kuin näissä, joka ikinen oli rengastettu kuin lintu jalastaan. Himoittuja tavaroita tuntuvat siis olevan.

Kuvassa olevat pääsiäismunat olen saanut puolalaisilta Comenius-vierailta pari vuotta sitten. Ne ovat ihan oikeita maalattuja munankuoria.

8 kommenttia:

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Saahan joskus jotain kaunista ostaa
(minä halusin pinkin, eikä tietysti tarjouksena ;)

Rouva Nordman kirjoitti...

Mariskoolit ovat ihania! Hyvä tuuri, että punaisesta sai alennusta, aika harvinaistakin luulisin.

Pääsiäismunat ovat persoonallisia ja kauniita!! Meillä nuo varmaan olisivat jo menneet rikki.

vilukissi kirjoitti...

ostin punaisen mariskoolin joskus markka-aikana, ja se oli muka jo silloin kallis ja nyt sillä vasta hintaa onkin, punaisessa värissä kuulemma on kultaa, se nostaa hintaa. Säilötkö noita munia väliaikoina munakotelossa?

Elina Koivisto kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus! Meilläkin oli tuolllaisia kauniita pääsiäismunia, mutta onnistuimme rikkomaan ne kaikki parin pääsiäisen aikana. Enkä voi edes syyttää lapsia, koska taisin rikkoa itse ainakin osan munista. Välillä on hyvä ostaa itselle jotain sellaista, josta tulee hyvä mieli! Arjen luksusta!

Kirlah kirjoitti...

Hannele: taidat tykätä pinkistä :)

Katilein: En todellakaan ole ennen nähnyt, että punainen olisi alennuksessa, muut värit kylläkin.

Vilukissi: säilön nenäliinoihin käärittynä jossain tötterössä, missä ne olivat minulle tullessankin.

Elina: Nii-in. Huono omatunto tulee siitä, että ihmiselle luksukseksi riittäisi euron hintainen värikäs muovikippokin! Saman asian ajaa.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Meillä oli lähi K-kaupassa pari vuotta sitten kampanja, jossa ostoksista sai merkkejä, joilla Mariskooleja sai ostaa puoleen hintaan. Ihan piruuttani keräsin niitä varastoon lahjoiksi. Punaiset olivat kiven alla ja loppuivat heti. Sain kuitenkin erikseen tilattua yhden sellaisen. Sen olen pitänyt itselläni :)

Tänään kävin äitiä katsomassa palvelutalossa. Siellä oli pääsiäismunien maalaus käynnissä. Äiti ei ymmärtänyt koko hommasta mitään. Onneksi menin sinne, niin yhdessä väsättiin yksi muna esittelykuntoon. Asukkaiden askartelut laitettiin sitten roikkumaan maljakossa oleviin pajun oksiin. Ihan hauskan näköinen pääsiäiskoriste siitä tulikin. Ei ne ihan yhtä hienoja olleet, kuin tuossa sinun Mariskoolissa olevat, mutta hyvä mieli siitä jäi.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Piti oikein mennä vertaamaan sitä minun punaista Mariskooliani. Minua on petetty! Se on paljon tummemman punainen kuin tuo sinun. Tohtiikohan sitä edes punaiseksi kutsua. Oikein tumman lilan punainen tai saman värinen, millaiseksi sormet värjäytyy mustikoita poimittaessa, ja siihen sitten tummuutta lisää. Täytyy katsoa miltä se näyttää auringon valossa, kunhan se seuraavan kerran ilmaantuu.

Kirlah kirjoitti...

Vallaton: Valokuvassa värit voivat tietysti valehdella, mutta kyllä tämä on ihan rehellisen kirkkaan punainen, ei lilaan, violettiin tms. vivahtavakaan. Eivät varmaan ole sitten malttaneet sinulle punaista antaa.