tiistai 2. lokakuuta 2007

Yksi rupeama on ohi

Yo-kirjoitukset ovat vihdoin ohi. Tänään sain korjatuksi sekä saksan että ruotsin kirjoittajien kokeet. Eivät menneet niin hyvin kuin olisin oppilaiden osaamistason perusteella kuvitellut. Varsinkaan, kun abien ruotsin kurssi ei ole vielä alkanutkaan.

Koeviikko on parhaillaan menossa ja siinä sitä on vielä monta tuskaa edessä ennen kuin on pidetty valmistelutunnit ja korjattu kaikki ja annettu kurssista numero. Joten ei tässä vielä voi ruveta lonkkaa vetämään, varsinkaan kun oppilaita ei aina ole mailla halmeilla. Eräs oppilas saapui koululle vasta yhdentoista maissa tukka pörrössä ja unisena ja ihmetteli, ettei hän muistanut ollenkaan, että kokeeseen piti tulla! No joo! Koskahan minä unohdan lähteä kouluun? Epäilen vain että tällä menoa käy kylläkin niin päin, että vielä dementoituneenakin pidän tunteja avopalvelukeskuksessa. Lienevätkö muut dementoituneet oppilaitani.

Mikään asia ei saisi olla yhden tai kahden ihmisen osaamisen varassa. Tänään monistuskone teki tenän kesken kokeiden monistuksen. Näytössä luki: Vaihda värikasetti! Sitähän ei meillä osaa vaihtaa kukaan. Ne henkilöt, jotka sen osasivat tehdä, eivät ole enää meillä töissä. Ei kun soittamaan apua jostain! Eihän sekään vaihto loppujen lopuksi monimutkainen ollut, mutta kaikkeen ei aina tule perehtyneeksi.

Ei kommentteja: