torstai 4. lokakuuta 2007

Joillakin on helppoa


Nämä päivät, jolloin yleensä aamupäivät ovat valvontoja tai kokeen korjausta, iltapäivät valmistelutunteja ja kokeen korjausta ja taas kokeen korjausta, ovat yksitoikkoisia. Olen joskus laskenut, että esim. yhden kurssin 20 oppilaan täyspitkät kokeet aineineen ja tekstinymmärtämisineen vievät ainakin 10 tuntia tarkastaa. Ainakin tunti menee sitten vielä laskiessa koeosioiden pisteet yhteen ja antaa numero.

Ennen koeviikkoa on yleensä ollut jo joka porukalla kuuntelukokeet ja kotiaineet tai useita aineita ja referaatteja ja ties mitä. Kun sitten vielä laskee jokaisen oppilaan kaikkien kokeiden keskiarvon ja keksii jonkinlaisen lopullisen arvosanan ja siirtää sen kurssipäiväkirjaan on taas vierähtänyt vähintään tunti, eikä kai riitäkään, sillä en ole kovin nopea.

Tietysti voisin pitää pelkkiä monivalintoja, jotka on helpot tarkastaa, mutta mielestäni oppilaan on saatava harjoitusta siinä, että joutuu keskittymään jonkin aikaa kokeen suorittamiseen, yo-kirjoitukset kummittelevat kuitenkin jossain taustalla. Itse asiassa saisin testatuksi yhdellä lauseella kaiken, mitä kurssissa on opetettu. Taidanpa joskus muuten kokeillakin sellaista.

Eihän tässä mitä, tämähän on minun hommaksi annettu, ja kunta vielä ainakin toistaiseksi siitä maksaakin. Mutta jos lähden kotiin klo 13 kassi täynnä papereita, joiden kanssa otellessa menee seuraavat viisi tuntia, saattaa siivooja lausahtaa: "Jaha, sitä on päivä pulkassa, on se joillakin helppoa..." Eli joskus kanssaihmisten hyvää tarkoittavat lausahdukset saavat aikaan tällaisia ajatuksia:"#&¤#¤#".

Ei kommentteja: