torstai 10. tammikuuta 2008

Repaleista


Ajatella - saihan sitä sentään pari päivää pitää kouluakin ihan kunnolla, oikein jopa päästiin eteenpäinkin. Mutta jo huomiseksi on tiedossa repaleista. Venäjänopettaja pitää Pietari-kurssia, ja sen tiimoilta koulustamme lähtee Venäjälle liuta ihmisiä, oppilaita ja opettajia. Huomenna on tiedossa vain puolikkaita ryhmiä. Taas jää joku jälkeen ja palattuaan jumettaa sekä matkan rasituksesta että jälkeenjääneisyydestä.

Etäopetusryhmäänkin matka vaikuttaa niin, että ainut oppilaani täällä päässä lähtee Pietariin ja toisessa päässä sanoivat, että heillä on tavallisesti saksan tunnit päällekkäin kuvaamataidon kanssa. He olisivat huomenna kuulemma muutenkin menneet kuvaamataitoon, kun siellä on jokin tärkeä arviointitilaisuus. Joten minun hommaksi ei jää kuin kotiin lähteminen tuntia aikaisemmin! Onpa harmillista ja vielä perjantaina!! Se ehkä korvautuu, kun menen tuntia aiemmin pitämään venäjänopettajan sijaistuntia.

Joskus hämmästelen, miten Suomi voi olla PISA-tutkimusten huipulla osaamisessa. Vai tähänkö se perustuukin, että on muutakin kuin pelkkää ainaista pulpetissa istumista. Ei se määrä, vaan laatu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulin lueskelleeksi vanhoja tekstejäsi kielihuumorista ja elokuussa mainitsit vanhasta vitsistä turun ja åbon välillä seilaamisesta. No, kyllä me sitä oikeastikin tehdään, ainakin tietyissä ilmaisuissa. Förillä, sillä näet.

Nimittäin:
Åbo= täl pual jokke = Tuomiokirkon puoli = Åbo Akademin puoli
Turku = tois pual jokke = Kauppatorin puoli = aiemmin Turun yliopiston puoli, se kun aloitti toimintansa Kauppatorin laidalla. Nykyäänhän molemmat sijaitsevat samalla puolella Vesilinnanmäen (l. ryssänmäki l. yliopistonmäki) ympärillä, toinen toisensa kyljessä, ja opiskelijoita on kuin muurahaisia...

Tämä sinne Itä-Suomeen tiedoksi täältä "työn ja tiedon puistoista". :D

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kommentista. Tuo tieto antaakin uutta ulottuvuutta siihen vitsiin.