keskiviikko 12. joulukuuta 2007

Jännittävää on elämä


Tänään oli taas jotain sähläystä luokkien ja tuntien alkamisajankohdan kanssa. Mutta usein kun sattuu, niin tottuuhan siihen. Ei pitäisi ottaa niin vakavasti, niin pääsisi vähemmällä, mutta kun jotenkin alkaa keittää, jos ei kaikki mene niin kuin on meinattu.

Mutta etäopetus meni mukavasti, samoin jouluruokailu. Kunnan tarjoama jouluruoka oli hyvää, ei vain meinannut jaksaa syödä, kun se oli jo ennen kolmea, minkä jälkeen puoli neljä alkoi opettajainkokous.

Olimme jo etukäteen täyttäneet osaamiskartoituslaput kokoukseen mennessä. Meidän osaamistamme kartoitetaan ensi lukuvuotta silmällä pitäen. Tosiasia on nimittäin, että yhä suurempi osa tunneista annetaan tai vastaanotetaan etäopetuksena. Tunnit tulevat vähenemään rajusti ensi lukuvuonna.

Tähän asti on yläasteella ollut vielä rinnakkaisluokatkin, paitsi nyt seiskoilla yksi luokka. Ensi vuonna tulee olemaan seiska ja kasi molemmat yksisarjaisia, mikä tietää kieliin suurta vähennystä. Lisäksi taas yksi ala-asteen koulu lopetetaan, jolloin kiertävät englanninopet siirtyvät yhä enemmän yläasteen puolelle. Ilmeisesti minäkin joudun ottamaan taas yläasteen tunteja (minullahan on lukion ja ya:n yhteinen virka). Paitsi että mistä niitä tunteja otetaan, kun niitä ei ole. Kovin kovin jännittäväksi käy elämä.

Ei kommentteja: