sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Luontokollaasia pukkaaKateuskin on hyvästä, jos sitä käytetään hyvään tarkoitukseen. Minähän en tietystikään ole kateellinen, pois se minusta! Mutta olin pitkään tuijotellut eri blogeissa erilaisia kollaaseja ja ihmetellyt, miten ihmeessä minäkin saisin sellaisen aikaan. Pakkohan minunkin, jos kerran muutkin! Koneellani on kaksikin kuvankäsittelyohjelmaa, mutta en niitä napsuttelemallakaan tullut hullua hurskaammaksi. Picasassa oli kollaasin tekemiseen jokin työkalu, mutta ei näyttänyt sellaiselta kuin minä olisin halunnut.

On se hyvä, että ihmiselle on siunaantunut blogikavereita. Harva se päivä viisastuu. Liisalta sain tietää, että Picasan uusi versio sisältää myös uudenlaisen kollaasintekotyökalun. Ja ihme ja kumma, kun menin uudelleen Picasaan, oli kone päivittänyt uuden version. Ei pitäisi olla niin malttamaton, mutta kun jo hätäännyin, että olen taas jäänyt jostain kehityksen kulusta paitsi.

Tämä kollaasi on sellaisista aihepiireistä, joita blogissani on eniten, sen tapaista haastetta on muistaakseni liikuskellut netissä. Nämä kuvat ovat kaikki Annikin, joka kuvaa paljon luontoa eri vuodenaikoina. Itse tykkään myös kuvata kasveja ja maisemia, mutta eläimistä tulee aina heilahtaneita.

Kun nyt päästiin tekniikasta puhumaan, olisin onnellinen, jos joku viisas tietäisi, miksi ei viime aikoina enää ole tullut profiiliini niiden blogien sivuja, joita "luen julkisesti". Tavallisesti profiilikuvani narsissit on tullut automaattisesti sen sivun reunaan, jota olen ilmoittanut lukevani sekä omalle hallintasivulleni blogin tiedot. Blogger on jotenkin uusinut systeemiä minulta salaa. Nyt piti laittaa esim. Liisan sivuille jokin muu kuva. Eihän se muuten haittaa, mutta minä vain ihmettelen.

7 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

pitääpäs googlettaa picasaa, mulla ei ole kuvankäsittelyohjelmaa, toki kuvien ottaminenkin o vielä lapsenkengissä, mutta joskushan sitä on vain aloitettava. en osaa neuvoa sua, miksi lukemiesi blogisuvujen kuvat ovat kadonneet.

kato nyt tätäkin kirjoitti...

Minäkin olen tuntenut samasta syystä kateutta, ja tänään tutustuin picasaan ladattuani lomakuvia koneelle. Kunhan tästä ehtii, niin pitää päästä kokeilemaan...

Elina Koivisto kirjoitti...

Vau, oletpas taitava ja moderni!

Vallaton mummeli kirjoitti...

Tässä bloggerissa on näköjään hyvänä puolena lisäksi se, että kuvaa klikkaamalla sen saa suuremmaksi. Vuodatuksessa en ole löytänyt samanlaista ominaisuutta. Siksi olen linkittänyt kuviani Kuvaboxiin, jossa niitä voipi tihruta ruudun kokoisena.

kirlah kirjoitti...

Vilukissi ja kato nyt tätäkin:
aina on kivaa, kun oppii jonkin uuden asian, olis se sitten vaikka kuinkakin pieni, niin kuin nyt tämä kollaasikin.

Elina: Enpä nyt sanoisi. Riippuu tietysti mihin vertaa.

Vallaton: olen huomannut, että Vloggerissa on monia hyviä puolia verrattuna vuodatukseen.

Tuula kirjoitti...

Olipas hieno kollaasi. Pitaisi itsekin kokeilla.

kirlah kirjoitti...

Tuula:
Kiitos. Näitä onkin hauska tehdä ja saa monta kuvaa kerralla näkyviin.

P.S. Nyt huomasin vasta kauhukseni, että tuossa äskeisessä kommentissa on taas virhe. Pitää olla siis Blogger eikä mikään Vlogger!
Mutta ei hätää, ei tämä virhe varmaan viimeiseksi jää.