torstai 2. huhtikuuta 2009

Kekkereihin puolen vuosisadan kuluttua


Olen asettanut päämääräkseni elää 104-vuotiaaksi. En tiedä, onko siitä mitään riemua, kaikki ystävät ovat kuitenkin jo kuolleet (oho, anteeksi kamut) ja omat lapsetkin varmaan henkitoreissaan. Mutta ei tuo päämäärä mahdoton ole, jos kerran Suomen vanhin asukas juuri täytti 108 vuotta. Hän kyllä oli lausahtanut, ettei ihmisen pitäisi elää niin kauaa!

Olen asettanut tuon päämäärän siitä syystä, että silloin lapsenlapseni täyttää 50 vuotta. Ja minä meinaan olla mukana niissä kekkereissä. Onpahan jotain mitä odottaa. Muistan, miten nuorena minulla oli päämääränä 70 vuoden ikä, ja olen hiissannut sitä ikää vähin erin ylemmäksi.

Kun eilen ulkomaalaisten kanssa tuli puhetta tavoitteestani, päästivät he röhönaurun, luulevat etten niin kauaa eläisi. Mutta nauravat he muillekin minun sanomisilleni. Jokainen kertoi suomeksi perheestään, ja kun tuli minun vuoroni ja kerroin lapsenlapsestani, oli heillä taas syytä iloiseen hörähdykseen. -Sinähän olet sitten mummo! he nauroivat. -No niinhän minä olen, onkohan se jotenkin naurettava asia?
Heitä kuulemma huvittaa siksi, että ei millään tahdo osata kuvitella minua mummoikäiseksi. Heh, mistähän syystä he sitten epäilevät minun elämistäni vanhaksi?

6 kommenttia:

Katilein kirjoitti...

Sinulla on hieno tavoite!! Jos nyt olet jo niin nuoren oloinen ja nuori etteivät mummuksi arvaisi, varmasti saavutat päämääräsi!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Vähän tuollaista minäkin olen suunnitellut ;)
Olen jo aloittanut menemällä naimisiin nuoren miehen kanssa, miehet kun eivät kuulamma elä yhtä kuan..

vilukissi kirjoitti...

jaa, kuinkahan aikuinen mä olisin, kun lapsenlapseni täyttää 50 v...lasketaanpas...just joo, joopajoo...vähän vajaa 104....eli tavataan mekin silloon!!

kirlah kirjoitti...

Katilein: hyvät mahdollisuudet minulla on, ainakin perintötekijät hyvät, isän puolen suvussakaan ei kukaan ole kuollut alle kahdeksankymppisenä.
Vaikkakin internetin eräässä testissä minulle luvattiin vain jotain 87 vuoden ikää :D

Hannele: enpäs minä älynnyt tuota ;)

Vilukissi: Joo, on kiva, että vielä silloinkin on tuttuja blogikavereita.

Katja Tanskanen kirjoitti...

Hieno tavoite ja hieno kirjoitus!

Uskon, että onnistut! En epäile yhtään.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että elät vähintään 104-vuotiaaksi.

Sinulla on monipuoliset eväät matkassa. Huumori ja rakkaus ovat eväistä parhaimmat.

kirlah kirjoitti...

Katja: Kiitos kannustuksesta. Kiva että jotkut sentään uskovat ja kannustavat.

Olen nimittäin sitä mieltä, että monien ihmisten monet hulluilta kuulostavat tavoitteet ja päämäärät kariutuvat vain siihen, että ympäristö tyrmää heidät suoralta kädeltä.